Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – De Treffers

De Treffers speelt aanstaand weekend een uitwedstrijd op bezoek bij HHC Hardenberg. De oranjehemden staan op de zesde plaats en verzamelden tot dusverre één puntje minder dan De Treffers. Ons vlaggenschip speelde wel een wedstrijd minder en is de nummer twee.  Cijfermatig ontlopen De Treffers en HHC Hardenberg elkaar weinig, want het doelsaldo van De Treffers is 19-14 en van HHC Hardenberg 19-15.

Laatste jaren

HHC Hardenberg wist zich in het eerste jaar van de Tweede Divisie maar ternauwernood te handhaven. Met nog drie wedstrijden te gaan stonden de Sallanders op een directe degradatieplaats, maar uiteindelijk wisten ze zelfs de nacompetitie te ontlopen en zich direct veilig te spelen door een overwinning in de allerlaatste minuut op concurrent UNA. In de jaren daarna was HHC Hardenberg steevast in het linkerrijtje van de Tweede Divisie te vinden. Een bijzonder gegeven is daarnaast dat HHC Hardenberg de enige van oorsprong zaterdagclub is, die sinds de invoering van de Topklasse op het hoogste amateurniveau speelt. Niet een van de grootmachten uit de bekende vissersdorpen Spakenburg en Katwijk maar HHC Hardenberg heeft dus een bijzonder unicum te pakken. Met AFC en De Treffers zijn er echter twee clubs die HHC Hardenberg overtreffen en nog hoger op de spreekwoordelijke apenrots zitten, aangezien AFC en ons eerste elftal al sinds 1974 present zijn op het hoogste amateurniveau.

Vorm

Eerder dit seizoen liet HHC Hardenberg tegen enkele laagvliegers en middenmoters punten liggen. Er werd gelijk gespeeld tegen ASWH, Spakenburg en TEC. Van Kozakken Boys en Scheveningen verloren de bewoners van sportpark Boshoek.  De oranjehemden zijn inmiddels echter goed op stoom gekomen. HHC Hardenberg won afgelopen week met 2-0 van IJsselmeervogels en pakte daarmee de vorm van voor de winterstop weer goed op. In de laatste drie wedstrijden voor de winterstop speelde de ploeg van Bert van Hunesteijn met 0-0 gelijk tegen AFC en wonnen ze van Noordwijk en Excelsior Maassluis. De man in vorm bij HHC Hardenberg is Jesper Drost. De oud-prof van onder meer PEC Zwolle en Heracles Almelo was bij de vier laatste vijf goals van HHC Hardenberg betrokken. Drie keer scoorde hij zelf en één keer verzorgde hij het voorbereidende werk.

Onderlinge resultaten

De Treffers en HHC Hardenberg speelden tot nog toe negen keer tegen elkaar. Met vier overwinningen voor De Treffers, drie voor HHC Hardenberg en twee remises zijn de onderlinge resultaten behoorlijk in evenwicht. Door twee afgebroken seizoenen is de verdeling qua uit- en thuiswedstrijden dat niet. Drie keer was HHC Hardenberg gastheer en maar liefst zes keer, waarvan de laatste drie keer op rij, maakten de oranjehemden de 99 kilometer lange tocht naar Groesbeek. Voor het eerst sinds 3 november 2018 is De Treffers weer aan de beurt om een bezoek te brengen aan de Boshoek.