Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers verliest in Hardenberg

De Treffers heeft op bezoek bij HHC Hardenberg de tweede plaats in de Jack’s League niet vast kunnen houden. Door een vooral matige eerste helft verloor de ploeg van François Gesthuizen met 2-1.

De Treffers had in de eerste fase van de wedstrijd veelvuldig de bal, maar de eerste keer dat de thuisploeg in de buurt van Niels Kornelis kwam was het meteen raak. Onze goalie verkeek zich na een slordig weggegeven corner op de voorzet en de boomlange Serge Fatima kopte de bal richting het doelgebied. Niels Kornelis was uit positie en verdediger Danny Bouws kon de bal simpel binnen schieten. De Treffers moest daardoor al na negen minuten in de achtervolging om de valse start goed te maken. Dat lukte ondanks enkele mogelijkheden uit standaardsituaties niet. HHC Hardenberg kreeg dankzij vlot lopende aanvallen nog binnen het half uur twee mogelijkheden om de vroege voorsprong uit te breiden. Eerst hinderde Brian Campman HHC-speler Jesper Drost net voldoende en daarna maakte Niels Kornelis een schot in de korte hoek onschadelijk van diezelfde Jesper Drost.

Na 34 minuten spelen viel alsnog de verdiende tweede treffer. De Treffers was in de voorwaartse beweging en na balverlies schakelde de thuisploeg razendsnel om. Glenn Kobussen verstuurde vanaf eigen helft een pass op de snelle Mathijs Hardijk. Zowel Tjeu Langeveld en Gino van den Berg kwamen te laat om de vleugelaanvaller af te stoppen en oog in oog met Kornelis scoorde hij de 2-0. Nog voor de rust had wederom Hardijk de kans op de 3-0, maar in kansrijke positie leek hij niet te kunnen kiezen tussen een schot op doel of een voorzet.

In de rust bleef Tjeu Langeveld achter in de kleedkamer en Bram Zwanen kwam voor hem in het veld. De aanvallende middenvelder had in de 52e minuut de aansluitingstreffer op zijn schoen op aangeven van Teije ten Den, maar hij schoot in kansrijke positie naast. Binnen vijf minuten waren ook Rick Wouters met een afgezwaaide voorzet en Teije ten Den dicht bij de 2-1, maar HHC Hardenberg hield de 2-0 voorsprong vast. Een kwartier voor tijd had Stef Kaptein de kans om de thuisploeg in veilige haven te schieten, maar hij stuitte op Niels Kornelis en vervolgens werkte Gino van den Berg de bal op de doellijn weg.

In de 83e minuut scoorde De Treffers de aansluitingstreffer en waren de rood-zwarten plotseling toch weer dicht bij een resultaat. Brian Campman had een fantastische pass in huis op Gavin Vlijter en oog in oog met de keeper faalde onze buitenspel niet. Met links schoot hij de bal door de benen van de doelman. Hierna werd Pim Balkestein in de ploeg gebracht om een punt uit het vuur te slepen, maar dit mocht niet baten. Sterker nog, HHC Hardenberg kreeg via Hemmink (paal) en Kaptein nog twee grote kansen op de 3-1.

Al met al leidde De Treffers een verdiende nederlaag na een zwakke start van de wedstrijd. Komend weekend komt de ongenaakbare koploper Katwijk op bezoek en hierin krijgt De Treffers de kans om zich te handhaven in de brede kopgroep achter Katwijk.