Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: FC Lienden – De Treffers

In de tweede wedstrijd na de winterstop staat er voor De Treffers een streekderby op het programma. De ploeg van Anton Janssen zal zondag afreizen naar sportpark de Abdijhof, hier treden ze aan tegen de plaatselijke trots van Lienden. FC Lienden sluit het linkerrijtje en staat dus op plek nummer negen van de ranglijst.

De Treffers hervatte de competitie vorige week slecht, er werd met 2-1 verloren van mede-laagvlieger De Dijk.  In de eerste helft had De Treffers de mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar liet dit meermaals na. Op slag van rust kwam De Dijk uit het niets op voorsprong en nadat het vijf minuten na rust opeens 2-0 stond, werd het snel minder aan de kant van De Treffers. Dat Bas Hendriks in de blessuretijd nog schitterend een vrije trap in de kruising schilderde, kon het leed niet verzachten.

De manschappen van Hans Kraaij jr. werkten vorige week ook al een thuiswedstrijd af en wel tegen de buren van Achilles’29, welke met een verzwakt team aan de aftrap verschenen. Verzwakt, mede doordat ex-aanvoerder Boy van de Beek en de andere sterkhouder Niels Wouters inmiddels zijn overgenomen door De Treffers.  Na een kwartier scoorde topscorer Danny van de Meiracker de 1-0 en het duurde vervolgens tot de blessuretijd totdat FC Lienden haar tegenstander, welke zich kranig verweerde,  definitief op de knieën had.

In de eerdere wedstrijd dit seizoen op Sportpark Zuid tussen De Treffers en FC Lienden hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, 2-2 was destijds de einduitslag. FC Lienden kwam via Erik van Eem op voorsprong, maar deze werd ongedaan gemaakt door goals van Wouter op den Camp en topscorer Nick de Bondt. Danny van de Meiracker zorgde alsnog voor de gelijkmaker. De uitwedstrijd van vorig jaar op het kunstgras in Lienden eindigde eveneens in een puntendeling, ook toen stond er na 90 minuten voetbal een stand van 2-2 op het bord. Destijds werden de doelpunten namens De Treffers verzorgd door Wesley Meeuwsen en Robin Janssen.

Om het feit dat De Treffers en FC Lienden over het algemeen aan elkaar gewaagd zijn wat kracht bij te zetten, nog wat cijfers van eerdere ontmoetingen. Vanaf de invoering van de Topklasse werden er vijftien onderlinge duels uitgevochten, hiervan wonnen de rood-zwarten er vier, de blauw-witten wonnen er vijf. In de andere zes wedstrijden en dus het grootste gedeelte werden de punten gedeeld. Het doelsaldo is ook veelzeggend, beide ploegen scoorden 23 keer. Bovendien eindigden drie van de laatste vier wedstrijden in een gelijkspel, alleen in de thuiswedstrijd van vorig jaar toonde De Treffers zich een stuk sterker. In een werkelijk fantastische tweede helft werd FC Lienden van het kastje naar de muur getikt. De einduitslag was uiteindelijk 4-0 en werd bereikt door drie goals van Robert Mutzers en eentje van Nick de Bondt.

In de winterstop versterkte FC Lienden zich met oud-bekende Abderrahim Loukili, hij kwam over van De Dijk nadat hij afgelopen zomer nog de omgekeerde weg had bewandeld. Met Loukili heeft FC Lienden haar clubtopscorer van vorig jaar weer in huis, hij scoorde vorig jaar zestien keer. Bij De Dijk was hij minder succesvol en wist hij dit seizoen pas één keer te scoren. Naast Loukili presenteerde de Betuwse club deze winter nog een aanwinst in de persoon van verdediger Jordi Balk. Hij kwam over van St. Patrick’s Athletic, hij kwam met deze club uit op het hoogste Ierse niveau.

Danny van de Meiracker is al eerder genoemd in deze voorbeschouwing en is dus zeker een speler om rekening mee te houden. Hij scoorde dit seizoen inmiddels twaalf keer en staat daarmee op de derde plaats in het topscorersklassement. In drie wedstrijden die van de Meiracker in een officieel duel tegen De Treffers speelde, wist hij echter nog niet te winnen. Hopelijk geldt dit gegeven aanstaande zondagmiddag nog steeds.

De scheidsrechter die is aangesteld voor de wedstrijd tussen De Treffers en FC Lienden is Derya Serik. Dit zal voor hem zijn achtste wedstrijd van dit seizoen in de Tweede Divisie worden, Serik had De Treffers dit seizoen nog niet eerder onder zijn hoede.  In zijn eerdere wedstrijden deelde Serik 29 gele kaarten uit, de rode kaart hield hij netjes opgeborgen in zijn achterzak.

Wint De Treffers de streekderby op bezoek bij FC Lienden? Tot zondag!