Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS VERLIEST IN LIENDEN

Nadat de laatste twee wedstrijden voor de winterstop in winst afgesloten werden kon De Treffers ditzelfde kunstje na de winterstop niet herhalen. Werd er vorige week nog thuis van De Dijk verloren, nu werd er met 1-0 in en tegen Lienden verspeeld.

Zonder aanvoerder Balkestein (hij zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit) begon Anton Janssen met de driemans verdediging bestaande uit Sirvania, van Riel en Joris Janssen. Zij zagen Danny van den Meiracker in de 70e minuut de enige treffer van de wedstrijd maken. Uitverdedigen van De Treffers duurde maar kort. FC Lienden kwam weer in balbezit en rond de zestienmeter kwam de bal bij van den Meiracker die de bal die de bal aannam op zijn borst. Daarna maakte hij een omhaal en liet De Treffers keeper Niels Kornelis verbouwereerd achter.

De eerste helft was overduidelijk en ontegenzeggelijk voor de gastheren. De Treffers kwam er niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat Lienden geen levensgrote kansen wist te creëren.
Rond het kwartier werd Coen Maertzdorf nog wel twee keer weggestuurd waarbij één dieptebal geblokt werd en bij de andere bracht doelman Schimmel redding. Hiermee was de Groesbeekse dadendrang gestild voor de eerste helft.
FC Lienden had mogelijkheden via Broekhof en Loukili en een levensgrote kans voor Bellahsan. Hij schoof in kansrijke positie de bal net naast.

De Treffers begon sterker aan de tweede helft dan dat het in de eerste helft deed. Zonder grote mogelijkheden te ontwikkelen weliswaar. Vanaf het uur spelen werd Lienden weer sterker. Dit resulteerde in de 70e minuut tot boven omschreven treffer. Hij was mooi maar we gaan het niet nogmaals herhalen.

Na de goal was het aan De Treffers om iets van een slotoffensief in elkaar te zetten. Dit lukte af en toe. Verder dan kansjes voor de ingevallen Badjeck en verdediger van Riel kwamen de rood-zwarten echter niet.

Voor de winterstop was er al sprake van een cruciale periode voor de winterstop. De cruciale periode na de winterstop zitten we echter middenin. Dit resulteerde in twee nederlagen waarvan de eerste tegen een directe concurrent. De aankomende twee wedstrijden zijn wederom tegen directe concurrenten. Aanstaande zondag komt AFC naar sportpark Zuid en de week erop (zaterdag 03-02) komt Jong Sparta op bezoek. Wedstrijden waarbij er maar één ding telt en dat is de winst.