Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – TEC

De tweede thuiswedstrijd in vijf dagen tijd staat voor de deur! Sinds lange tijd speelt De Treffers weer een keer op zondag. Na de weergaloze 5-2 overwinning op ex-medekoploper HHC Hardenberg wacht nu TEC. De Tielenaren verloren in de midweekse speelronde met 3-0 van Excelsior Maassluis en is op dit moment hekkensluiter. Pakt De Treffers wederom drie punten? 

Vorm

De nederlaag tegen Excelsior Maassluis zal een flinke domper zijn geweest voor TEC. De ploeg van Hans van de Haar creëerde wel de nodige kansen, maar kwam niet tot scoren. Dat niet alleen, TEC had zich een beetje opgericht na een nederlaag in de eerste speelronde bij Quick Boys (3-1). De twee wedstrijden nadien eindigden namelijk beide in 2-2 tegen OFC en AFC. De remises kregen zoals beschreven geen goed vervolg tegen Excelsior Maassluis, die door de zege de laatste plaats afstonden aan TEC. Al met al is TEC dus niet goed aan het seizoen begonnen en de oranjehemden kregen al tien doelpunten tegen. Hoe anders is het bij De Treffers, de ploeg van Leeroy Echteld speelde een van de beste wedstrijden in de afgelopen jaren tegen HHC Hardenberg. Met twaalf doelpunten heeft De Treffers op dit moment ook nog eens de meest productieve ploeg. 

Selectie TEC

In zomer verwelkomde TEC twaalf nieuwe spelers. Onder hen onder meer Marciano Mengerink. De inmiddels 32-jarige aanvaller scoorde namens Katwijk 72 keer in de tweede divisie. Voor TEC scoorde hij in de eerste vier wedstrijden ook al drie keer. Bo van Essen scoorde de andere twee doelpunten. Met Ramon Leeuwin en Mohamed el Makrini beschikt trainer Hans van de Haar ook over 303 wedstrijden aan Eredivisie ervaring. Er is dus wel kwaliteit aanwezig, maar de resultaten blijven tot dusverre achter.  

Eerdere wedstrijden

In totaal speelden De Treffers en TEC negen keer tegen elkaar. Dit leverde vijf overwinningen voor De Treffers op, twee remises en twee nederlagen. Met 30 doelpunten in deze negen wedstrijden zijn de ontmoetingen vaak doelpuntrijk. Vorig seizoen verloor De Treffers op eigen veld met 4-0 van TEC. Dat was de grootste nederlaag van het seizoen en zondag lijkt dus het ideale moment om revanche te nemen op deze nederlaag. In de uitwedstrijd tegen TEC won De Treffers overigens met 4-0.

Onderschatting

De Treffers gaat als favoriet de wedstrijd tegen TEC in. Onderschatting zal wellicht op de loer liggen maar daar zal onze trainer Leeroy Echteld wel alert op zijn. Het hele seizoen is hij al positief coachend aan de zijlijn aanwezig en brengt hij zijn energie over op de spelersgroep. Zelfs bij een 4-1 en 5-1 stand van afgelopen woensdag tegen HHC Hardenberg bleef De Treffers onder de bezielende leiding van Echteld de aanval zoeken. Dat geeft vertrouwen! 

Blijven de rood-zwarten aan kop? Tot zondag!