Spektakelstuk op Zuid

De Treffers gaat nog even door met winnen. HHC Hardenberg was te gast op Sportpark Zuid en had eveneens negen punten uit drie wedstrijden en dat zelfs zonder tegendoelpunt. Maar afgelopen woensdag maakte De Treffers duidelijk wie er op dit moment de baas is. De tegenstander mocht met een 5-2 nederlaag zelfs blij zijn, dat de score niet nog hoger was uitgevallen! De roodzwarten legden een geweldige partij op de grasmat.

Daar zag het de eerste vijftien minuten nog niet naar uit. Toen was Hardenberg zelfs de bovenliggende ploeg met kansen voor Jurjan Mannes (schot, dat door Niels Kornelis werd gepareerd) en de 2 meter lange Pascal Mulder (kopbal voorlangs). Maar daarna nam de thuisclub het heft steeds steviger in handen. En dat resulteerde tussen de 20e en 30eminuut in een voorsprong van maar liefst 3-0. Het eerste doelpunt kwam tot stand, toen Willem den Dekker de diepte werd ingestuurd, stuitte op doelman Borgman, de rebound opgepikt werd door Rick Wouters, die terug legde op Jordy Thomassen. Knal: raak. Vier minuten later kopte Coen Maertzdorf de bal binnen uit een vrije trap van Brian Campman. En weer vier minuten later werd Den Dekker gelanceerd, die Maertzdorf in staat stelde om zijn tweede van de avond te maken. Jordy Thomassen was dicht bij een volgend doelpunt, maar zijn schot ging dit keer naast. Hardenberg had weinig meer in te brengen. Tot op slag van rust Jesper Drost een doorgekopte hoekschop bij de tweede paal naar binnen wist te werken.

Iedereen maakte zich op voor een enerverende tweede helft. Maar aan die spanning maakte De Treffers nadrukkelijk een einde. Als al een speler van Hardenberg aan de bal kwam, doken de roodzwarten daar als roofdieren op om iedere rustige opbouw onmogelijk te maken. En door uitstekend spel van die roodzwarten zelf golfde aanval op aanval steeds nadrukkelijker richting HHC-doel. In de 53e minuut al knalde Jordy Thomassen op aangeven van Rick Wouters zijn tweede doelpunt vanuit een toch redelijk lastige hoek binnen: 4-1. Drie minuten kwam de ingevallen Gavin Vlijter een teenlengte te kort na een combinatie tussen Den Dekker en Thomassen. Vlijter zelf snelde even later als een mes door de boter, zag zijn tegenstanders niet staan en stuitte uiteindelijk op doelman Borgman. In de rebound schoot Jordy Thomassen voor een leeg doel de bal langs de verkeerde kant van de paal. De Treffers leek met de tegenstander te kunnen doen wat men wilde. Vijf minuten voor tijd resulteerde dat in een vijfde doelpunt (HHC had in drie voorgaande wedstrijden de 0 weten te houden!). Gavin Vlijter zette voor, Jordy Thomassen legde breed en invaller Daan van Hees schoof de bal in de touwen. Den Dekker was nog dicht bij de 6-1, maar niet alles hoefde te lukken deze avond. Sterker nog in de extra tijd kwam HHC nog tot een tweede eretreffer, die opnieuw op het conto van Jesper Drost kwam. De Treffers gaat nu alleen op kop met 12 punten. Zondag opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen TEC uit Tiel.