Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers knokt zich naar vijfde zege

In de vijfde wedstrijd van het seizoen kwam TEC op bezoek. Eerder deze week legde De Treffers een galavoorstelling op de mat tegen destijds koploper HHC Hardenberg (5-2 winst). Tegen hekkensluiter TEC ging het moeizamer, maar uiteindelijk werd toch de vijfde overwinning van het seizoen behaald!

Het begin van de wedstrijd was onwennig van beide kanten. Al vroeg werd duidelijk dat TEC zich zou beperken tot tegenhouden. In de tegenstoot poogden de Tielenaren gevaarlijk te worden. Met succes. Nadat een van de vele corners aan rood-zwarte zijde geen gevaar opleverde, ging Bo van Essen er in de 19e minuut namens de oranjehemden vandoor. Hij legde de bal terug op zijn collega-aanvaller Adham El Idrissi maar hij schoot in hele kansrijke positie over. Drie minuten later werd de volgende snelle omschakeling na balverlies van De Treffers wel succesvol afgerond. Wederom was Bo van Essen op snelheid weg en oog in oog met Kornelis zorgde hij voor de 0-1.

De tegengoal schudde De Treffers niet wakker. Het baltempo lag te laag om gevaar te stichten. In de 32e minuut was Marciano Mengerink twee keer dichtbij een verdubbeling van de score. Een pegel vanaf 25 meter werd gepareerd door Kornelis en even pakte onze keeper ook een kopbal van dichtbij. Richting het rustsignaal werd het duidelijk dat de rood-zwarten de voorsprong niet meer weggepoetst zouden krijgen. Gelukkig bleef de achterstand minimaal. Een minimaal verschil zou echter ook op het het spelersaantal van toepassing moeten zijn. Vlak voor het rustsignaal trapte Adham el Idrissi volledig onnodig Brian Campman na. Vervolgens gaf Mohamed el Makrini nog een kopstoot aan Robin Janssen. Beide incidenten werden klaarblijkelijk niet (goed) waargenomen door scheidsrechter Winkel. TEC ging dus gewoon met elf spelers tegelijkertijd de kleedkamers in.

In de tweede helft viel meteen op dat De Treffers meer energie in het spel legde. Dit betaalde zich ook snel uit. Een voorzet van Rick Wouters werd niet al te best verwerkt door Mathijs Swaneveld. Jordy Thomassen schoot vervolgens de afvallende bal, maar op de lijn voorkwam Ramon Leeuwin de gelijkmaker. Voor even. In de daaropvolgende corner leverde Brian Campman namelijk een puntgave voorzet af. Jordy Thomassen schoot rechtstreeks uit de lucht knap raak. 1-1 in de 50e minuut! Zes minuten later pakte Jordy Thomassen de bal op 20 meter van de goal op. Hij baande zich een weg langs vijf verdedigers en schoot vanuit de draai met links de 2-1 binnen! Het was alweer de zesde goal van Thomassen en de slechte eerste helft was binnen korte tijd weggepoetst.

In het resterende gedeelte van de tweede helft begon TEC wat meer aan te dringen, maar aanvankelijk zonder echt gevaarlijk te worden. In de 74e minuut was Bryan Sirvania heel dichtbij de 3-1, maar zijn kopbal werd gekeerd door Swaneveld. Tot het einde bleef het hierdoor spannend en in de laatste fase onderscheidde Niels Kornelis zich. In de 86e minuut had hij een knappe reflex in huis op een kopbal van Van Essen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd lag Kornelis in de weg bij een schot van Van Haaren. De mooiste redding bewaarde onze keeper voor het allerlaatst. In de derde minuut van de blessuretijd vuurde Mengerink vanaf 20 meter richting de bovenhoek maar de linkerhand van Kornelis voorkwam, met wat hulp van de lat, de gelijkmaker!

De vijfde overwinning was zwaarbevochten maar zal het moraal alleen maar meer een boost hebben gegeven. Aanstaande zaterdag gaat De Treffers als trotse koploper op bezoek bij regerend kampioen Katwijk!