Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – OFC

Zaterdag 27 mei speelt De Treffers (om 15:30 uur!) de laatste officiële wedstrijd van het seizoen. Tegenstander OFC uit Oostzaan is de hekkensluiter van de competitie en is al gedegradeerd naar de Derde Divisie. Voor de Oostzaaners blijft het verblijf op het hoogste amateurniveau zodoende beperkt tot één seizoen. De geel-zwarten zullen echter goed afscheid willen nemen van de Tweede Divisie. De Treffers staat 5e en verbrak vorige week het puntenrecord van 54 punten in de Tweede Divisie. Sluit de ploeg van Leeroy Echteld een zeer succesvol seizoen af met een overwinning? Graag tot zaterdag!

OFC

Vorige week speelde OFC met 1-1 gelijk tegen koploper AFC en hierdoor speelde de ploeg van Pieter Mulders een grote rol in de titelstrijd. AFC zag door dit gelijkspel Katwijk namelijk op doelsaldo voorbij gaan. OFC kwam tegen AFC in de eerste helft op voorsprong door clubtopscorer Niels Butter. Tien minuten voor tijd kwamen de gasten uit Amsterdam op gelijke hoogte. Eerder dit seizoen speelden OFC en AFC in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk. Andere opmerkelijke uitslagen zijn een 0-2 overwinning op nummer 4 HHC Hardenberg en het 1-1 gelijkspel tegen ons eigen rood-zwarte vlaggenschip eerder dit seizoen. In totaal veroverde OFC dus zes punten tegen ploegen in de top 5 van de ranglijst. Met slechts veertien punten uit de overige wedstrijden doet OFC het tegen nummer 6 tot en met nummer 17 van de ranglijst een stuk minder. Met name in uitwedstrijden waren de geel-zwarten dit seizoen minder succesvol. Slechts zes punten werden verdiend op vreemde bodem. 

Blikvangers

De meest bepalende speler bij OFC is Niels Butter. De spits scoorde dit seizoen twaalf keer en meer dan 30% van de doelpunten van OFC zijn afkomstig van zijn voet dan wel hoofd. De spits vertrekt in de zomerstop naar IJsselmeervogels. Verder is het opvallend dat OFC een WK-ganger van het WK in Zuid-Afrika in 2010 in de gelederen heeft. Keeper Daniel Agyei was destijds de tweede doelman van Ghana. De inmiddels 33-jarige Agyei speelde in 2013 zijn laatste interland. Dit seizoen begon hij als tweede keeper, maar na negen wedstrijden kreeg hij de kans als eerste keeper. Vervolgens keepte Agyei acht wedstrijden, maar sindsdien is Ischa Bouwman weer eerste keuze onder de lat. 

De Treffers

De Treffers won in speelronde 33 op bezoek bij Quick Boys. In een rechtstreeks duel om de vijfde plaats behaalde de ploeg van Leeroy Echteld een knappe 0-2 overwinning. Brian Campman scoorde na ongeveer een uur spelen vanaf de penaltystip zijn vijfde competitiegoal van het seizoen. Coen Maertzdorf kopte ruim tien minuten voor tijd zijn zevende doelpunt van het seizoen binnen op aangeven van Rick Wouters, waarmee onze linksback zijn 5e assist afleverde.

De rood-zwarten zullen vol vertrouwen uitkijken naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Na afloop van de wedstrijd wordt bekend gemaakt wie wordt verkozen toto ADCO Speler van het Jaar. Ook wordt de prijs voor Talent van het Jaar dit seizoen voor het eerst uitgereikt. Graag tot zaterdag!