Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – Kozakken Boys

Met het gelijkspel van gisteren tegen IJsselmeervogels bleef De Treffers voor de vierde thuiswedstrijd op rij ongeslagen. Deze serie kan morgen alweer met een wedstrijd verlengd worden. Dit zal echter niet makkelijk worden, met Kozakken Boys komt de runner-up op bezoek. De voorgaande edities kenmerkten zich door verbroedering na de wedstrijd en dat zal morgen waarschijnlijk niet anders zijn. Daarvoor telt er echter maar één ding en dat zijn (drie) punten voor De Treffers.

De wedstrijd van gister zal u ongetwijfeld nog op het netvlies hebben staan, maar hierbij toch nog een kleine terugblik. De Treffers speelde een goede wedstrijd maar het bleef helaas steken op één puntje, door twee goals van Pim Balkestein werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen IJsselmeervogels. Feitelijk deed de ploeg van Anton Janssen zich wederom te kort en daardoor bevindt het zich nog steeds in de gevarenzone.

Gisteren verloor Kozakken Boys met 2-1 van GVVV. De goal namens de Werkendammers werd gemaakt door Shuremy Felomina. Door een reeks van dertien ongeslagen wedstrijden op een rij waarin liefst twaalf overwinningen werden behaald kwam de ploeg van trainer Danny Buijs steeds dichter bij koploper Katwijk. Door de nederlaag van gister moet het even een pas op de plaats maken voor een mogelijk kampioenschap.

Eerder dit seizoen ging De Treffers in Werkendam de bietenbrug op en werd het met een 5-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Op deze nederlaag was heel weinig af te dingen en liet toen al zien dat Kozakken Boys over een hele goede selectie beschikt. De goals werden gemaakt door Leon Bot (2x), Jeffrey van Nuland, Ahmad Mendes Moreira en Ahmad el Azzouti. Vorig seizoen wist De Treffers twee keer niet te winnen van de Werkendammers, in de uitwedstrijd werd het 1-0 door een benutte penalty van Everton Pires Tavares op slag van rust. In de thuiswedstrijd waren de bezoekers de bovenliggende partij en kwamen ze ook vroeg op voorsprong door een goal van Sanny Monteiro. Remy Raterink stelde met een late kopbal een punt veilig en bepaalde de eindstand op 1-1.

Kozakken Boys is samen met Katwijk de meest scorende ploeg van de competitie, inmiddels werd al 58 keer het net gevonden. De meeste goals werden gemaakt door spits Ahmed el Azzouti, hij scoorde al negentien keer. Achter hem is ook Ahmad Mendes Moreira op dreef, hij scoorde inmiddels dertien keer. De goede prestaties van Kozakken Boys zijn ook enkele divisies hoger niet onopgemerkt gebleven. Trainer Danny Buijs vertrekt aan het eind van het seizoen namelijk naar het hoge noorden om daar trainer te worden van FC Groningen. Laatstgenoemde speler, Mendes Moreira, legt dezelfde route af en is volgend jaar ook te bewonderen op het hoogste niveau van Nederland.

De wedstrijd zal in goede banen geleid worden door scheidsrechter Lorenzo Caïro. Het zal zijn dertiende wedstrijd van het seizoen worden in de Tweede Divisie en de eerste keer dat hij De Treffers of Kozakken Boys onder zijn hoede heeft. In zijn eerdere wedstrijden gaf Caïro slechts veertien gele kaarten. Hij gaf daarnaast twee rode kaarten, hiervan was er één de optelsom van twee gele kaarten.

Een overwinning zou een goed Paasweekend betekenen voor de mannen van Anton Janssen en zal voor een groot feest zorgen in de kantine. Tot morgen!