Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS MAAKT KLEINE STAPJES

In het verleden een absolute klassieker: De Treffers – Ijsselmeervogels. Heden ten dage geen duel meer om de heerschappij in het amateurvoetbal. Op Paaszaterdag kwamen de Spakenburgers op bezoek bij de roodzwarten, die de punten hard nodig hebben om uit de degradatiezone te geraken. Dat lukte slechts gedeeltelijk: De Treffers sprokkelde één puntje bij elkaar door met 2-2 gelijk te spelen.

Het spel van de Groesbekers was beter dan een week tevoren tegen de Koninklijke HFC. In een wedstrijd, die uit de startblokken schoot, toonde De Treffers vechtlust en de bereidheid om duels te winnen, met name in de eerste helft. Na een goede mogelijkheid voor Soufyan beproefde aan de andere kant Eef van Riel met een keihard schot doelman Schaap, die daar een pijnlijke schouder aan over hield. Het was goed te merken, dat Van Riel deze middag wilde laten zien, dat Ijsselmeervogels aan hem een echte aanwinst voor het nieuwe seizoen zullen hebben. Dat betekende overigens niet, dat hij gespaard werd door zijn toekomstige ploeggenoten. Met handen, voeten en soms stevige overtredingen werd getracht hem het spelen onmogelijk te maken. Na een paar goede reddingen van Niels Kornelis was het toch De Treffers, dat in de vijftiende minuut de score opende: uit een vrije trap van Boy van de Beek kopte Pim Balkestein raak. In deze fase van de wedstrijd was de thuisclub de boven liggende ploeg. Niels Wouters kon net geen kracht zetten achter een leep passje van Wouter op den Camp en een voorzet van Boy van de Beek werd door iedereen gemist; de bal ging voorlangs. Een open, aantrekkelijke wedstrijd, dat was het spelbeeld.

Na rust leek De Treffers aanvankelijk op deze goede voet door te gaan. Eef van Riel ontweek een paar stevige tackles en zette voor op Niels Wouters. Jammer genoeg tikte die de bal over het doel. En toen was daar toch ineens de gelijkmaker. Slordig verdedigen van Misidjan leidde tot een actie over rechts. De bal kwam bij Ali Akla, die via de binnenkant van de paal raak schoot. Het gaf de Vogels vleugels. En tien minuten later kwamen de gasten zelfs op voorsprong, opnieuw door een inzet van Akla. In de tegenstoot had Niek Versteegen de gelijkmaker alweer op het scorebord kunnen brengen, maar in een unieke situatie liet hij zich te ver naar de buitenkant dringen. Toch kwam De Treffers weer terug. Opnieuw een vrije trap van Boy van de Beek en opnieuw een kopbal van Pim Balkestein leverde de 2-2 op. De roodzwarten zochten de winst, maar deden dat te weinig gevarieerd. Maar al te vaak werd de lange bal gespeeld op Coen Maertzdorf. Hoewel Maertzdorf ook deze middag zich van zijn goede kant liet zien, zou daarop langzamerhand wel eens een boete gezet mogen worden. Misidjan had pech, toen een snoeiharde kopbal door doelman Schaap nog net onder de lat uit getikt kon worden. Collega Kornelis was alert, toen een verre uittrap bij Berry Powell belandde. En in de 93e minuut maakte Niels Wouters 3-2, toen doelman Schaap de bal los liet. De grensrechter, die er bovenop stond, zag er geen overtreding in. Scheidsrechter Serik, die aan de andere kant van het veld onmogelijk kon zien wat er gebeurde, floot het moment desalniettemin af. En dus bleef het bij 2-2.