Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – IJsselmeervogels

Net zoals vorig jaar staat er voor De Treffers een erg belangrijk Paasweekend op het programma. Vorig jaar werd in ditzelfde weekend de tweede periodetitel behaald, dit seizoen liggen de kaarten (zoals inmiddels bekend) anders. In twee thuiswedstrijden zullen er belangrijke punten moeten worden gepakt om onderin weg te komen. De eerste mogelijkheid dient zich op zaterdagavond aan, om 18:00u wordt er afgetrapt tegen IJsselmeervogels.

Vorige week speelde De Treffers met 0-0 gelijk tegen Koninklijke HFC. De Treffers kreeg de meeste kansen en was met een kopbal op de lat van Pim Balkestein heel dichtbij, maar gescoord werd er helaas niet. Toch was het over het algemeen geen beste wedstrijd van de rood-zwarten, maar ergens was het gevoel aanwezig dat zo’n wedstrijd eerder dit seizoen de hele verkeerde kant op was gevallen en dat biedt wat houvast.  Feit is ook dat De Treffers inmiddels drie thuiswedstrijden op rij niet heeft verloren en dit geeft hopelijk vertrouwen.

IJsselmeervogels had vorige week geen inhaalwedstrijd gepland staan en dus speelde het haar laatste competitieduel twee weken geleden. Hierin werd op het eigen sportpark met 2-0 verloren van VVSB. Desondanks zijn de Spakenburgers met een prima seizoen bezig. Voor de wedstrijd tegen VVSB werd er vier keer op rij gewonnen.

Eerder dit seizoen won De Treffers de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels met 5-1. In deze wedstrijd had de ploeg van trainer Willem Leushuis helemaal niks in te brengen en deze uitslag was dan ook volkomen verdiend. Cedric Badjeck maakte een hattrick en ook Nick de Bondt scoorde twee keer. De eretreffer namens IJsselmeervogels werd gemaakt door Robbert Olijfveld.

Zoals in de eerste alinea al werd benoemd pakte De Treffers vorig jaar de tweede periodetitel in het Paasweekend. Destijds stonden er ook twee thuiswedstrijden op het programma, hierin werd jammer genoeg maar één punt behaald. Op vrijdagavond werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen TEC en op Tweede Paasdag verloor De Treffers met 2-0 van AFC. Hopelijk is de Paashaas dit jaar guller in de vorm van punten voor de ploeg van Anton Janssen.

In totaal werkte de beste zaterdagamateur aller tijden zeven onderlinge wedstrijden af met de beste aller tijden op zondag. Hiervan werden er vier gewonnen door De Treffers, er werd twee keer gelijk gespeeld en maar één keer verloren. De meest memorabele wedstrijd, is ongetwijfeld de wedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap op ‘de Westmaat’ in 1998. Deze wedstrijd werd met 4-1 gewonnen door De Treffers en hiermee behaalde het haar tweede titel op het hoogste amateur niveau. Afijn, een kleine terugblik op het verleden moet af en toe kunnen maar de blik gaat nu weer op de huidige strijd om punten.

Hiertoe zal IJsselmeervogels afgestopt moeten worden en dan gaat allereerst de blik op clubtopscorer Robbert Olijfveld. Deze rappe aanvaller scoorde dit seizoen inmiddels tien keer. Opvallend is dat hij liefst zeven van de tien treffers scoorde in thuiswedstrijden. Na Olijfveld heeft Oktay Ozturk de meeste goals gemaakt, deze middenvelder wist inmiddels zeven keer het net te vinden voor de rood-witten. Een extra merkwaardig feit is daarnaast dat Pascal Bosschaart dit weekend bij de selectie zit van IJsselmeervogels. Deze oud-prof is assistent-trainer en speelde in 2015 zijn laatste wedstrijd voor ‘de Vogels’. Vanwege meerdere blessures neemt hij zaterdag plaats op de reservebank in plaats van ernaast en kan trainer Leushuis mogelijk een beroep op hem doen.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is de heer Derya Serik. Hiermee heeft hij zijn twaalfde wedstrijd van het seizoen toebedeeld gekregen, in zijn eerdere wedstrijden deelde Serik 45 gele kaarten en één rode kaart als het gevolg van twee gele kaarten. Dit seizoen speelde De Treffers één keer eerder een wedstrijd onder leiding van Serik, dit was de verloren uitwedstrijd in en tegen Lienden.

Zet De Treffers haar ongeslagen thuisreeks voort? Tot zaterdag!