DOELMAN REDT PUNT VOOR DE TREFFERS

Niels Kornelis, die een punt redt voor zijn club door goed keeperswerk, dat is vaker vertoond. Een doelman, die in de 95e minuut (de trainer van de tegenpartij herhaalde het in de nabeschouwing een aantal malen: de 95e minuut) de gelijkmaker scoort tegen een Brabantse zaterdagclub, dat zijn twee unieke gegevens in één moment. De Treffers – Kozakken Boys: 1-1. Het Paasweekeinde heeft dan toch twee punten opgeleverd voor de Groesbekers in de strijd tegen degradatie.

In de eerste helft had De Treffers weinig in te brengen tegen een superieur Kozakken Boys. De Werkendammers zetten de thuisclub vanaf het begin zwaar onder druk. Tussen de tien en twintig hoekschoppen waren daarvan het gevolg. Aanvallend stelden de roodzwarten daar nagenoeg niets tegenover. Met Coen Maertzdorf aan de voor hem ongemakkelijke linkerzijde was de angel wel uit de voorhoede. Die tactische zet was voornamelijk verdedigend bedoeld om het opkomen van de snelle rechtsback te verhinderen. Anton Janssen slaagde gedeeltelijk in die opzet. Na vijfenveertig minuten was het slechts 0-1. Uit een van de vele corners scoorde Sanny Monteiro in de 34e minuut het openingsdoelpunt, omdat hij alerter was dan de Treffersverdediging. In de rust zagen sommige supporters nog mogelijkheden door de geringe achterstand, maar uw verslaggever had er weinig vertrouwen in.

Gelukkig tapte De Treffers in de tweede helft uit een ander vaatje. Coen Maertzdorf verhuisde naar de rechterkant en met invalbeurten voor Cedric Badjeck, Robin Janssen en Nick de Bondt werd de thuisclub aanmerkelijk gevaarlijker. Kozakken Boys liep achteruit en stak de energie met name in vertragende acties. Het leken soms wel gillende keukenmeiden, die na een stevige actie van Trefferszijde als stervende zwanen ter aarde stortten, maar even later toch weer monter voor de spelhervatting kozen. Ook de wissels leken vooral bedoeld om te temporiseren. Scheidsrechter Cairo, die lang niet zo slecht was als trainer Danny Buijs na afloop  wilde doen geloven, liet terecht lang doorspelen. En in de vijfennegentigste minuut ontvingen de Werkendammers het loon van de angst. Een vrije trap van Boy van de Beek deed de bal op het hoofd belanden van de mee opgekomen Niels Kornelis. En die kopte raak in de benedenhoek.