Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Kozakken Boys

De Treffers speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. De Werkendammers staan na negen wedstrijden met dertien punten op de elfde plaats. De Treffers staat met slechts drie punten meer vierde. De verschillen zijn dus nog erg klein op de ranglijst. Herpakt De Treffers zich na een mindere serie en handhaaft De Treffers zich bovenin de ranglijst ?

Doelpuntrijke wedstrijden

De Treffers verloor afgelopen woensdag met 3-0 bij Rijnsburgse Boys. Kozakken Boys gaf op het eigen sportpark De Zwaaier een 2-0 voorsprong uit handen. Noordwijk ging door een 2-3 overwinning met de punten huiswaarts. Net zoals het eigenlijk het hele seizoen al vielen er in de midweekse speelronde veel goals bij de wedstrijden van De Treffers en Kozakken Boys. Alleen bij wedstrijden van hekkensluiter OFC vielen er tot dusverre meer goals (41) dan bij wedstrijden van de Werkendammers. De ploeg van Scott Calderwood scoorde zeventien keer en kreeg evenveel goals tegen. De Treffers scoorde ook zeventien keer en heeft veertien tegengoals geïncasseerd. 

Kozakken Boys

De tegenstander van zaterdag heeft behoorlijk wat mutaties ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. In de finale van de nacompetitie werd er afgerekend met GVVV om zo een plekje op het hoogste amateurniveau veilig te stellen. Om zich te behouden voor nog een jaar vechten tegen degradatie is de bezem door de selectie gehaald. Zo is de al genoemde Scott Calderwoord bezig aan zijn eerste jaar bij Kozakken Boys. Daarnaast werden er twaalf nieuwe spelers gehaald en vertrokken er veertien spelers. Vijf nieuwelingen hebben een vaste basisplaats afgedwongen. Dat zijn keeper Bryan Janssen, verdediger Niek Hoogveld, middenvelders Fabian Korporaal en Kevin Vermeulen en aanvaller Giovanni Buttner. Laatstgenoemde is ook de topscorer van Kozakken Boys met vijf doelpunten. Vermeulen heeft zich ook al meermaals laten zien. Hij gaf vier keer een assist en scoorde zelf twee keer. 

Eerdere resulaten

De Treffers is na negen onderlinge wedstrijden nog altijd zonder overwinning op Kozakken Boys. De Brabanders wonnen zes keer en drie keer werd het gelijk. Van de zes nederlagen waren er trouwens vijf met het kleinst mogelijke verschil. Vorig seizoen was De Treffers al dichtbij om met angstgegner Kozakken Boys af te rekenen. In de thuiswedstrijd tegen de rood-witten sleepte Ramsteijn in de 83e minuut helaas nog een punt uit het vuur. 

Rekent De Treffers dit keer wel af met Kozakken Boys? Tot zaterdag!