Ook Rijnsburgse Boys sterker dan De Treffers

RIJNSBURG – De wittebroodsweken lijken voorbij voor De Treffers. Na een flitsende competitiestart, waaraan Max Verstappen een puntje zou kunnen zuigen, is er de laatste vier wedstrijden een sterk verval ingetreden. Ook de midweekse wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys ging verloren en wel met een alleszeggende 3-0 uitslag.

De gemeente Katwijk kan zich laten voorstaan op de huisvesting van maar liefst drie clubs, die in de Tweede Divisie opereren. Rijnsburgse Boys is er daar een van. Op een regenachtige woensdagavond moest De Treffers daartegen aantreden met Gijs Schalk in doel, omdat zowel Kornelis als Ouazzane geblesseerd waren. Voor het overige leek de selectie redelijk compleet zij het, dat Bryan Sirvania nog geblesseerd was en Coen Maertzdorf op de bank begon. De Groesbekers probeerden ook deze keer de tegenstander snel onder druk te zetten, maar die raakte daardoor niet van de leg. Sterker nog de Boys met als bijnaam de Uien wisten een aantal goede kansen te creëren via Zeldenrust en Assante en zetten daarmee steeds meer de toon. In de 25e minuut leverde dat een eerste doelpunt op. Het was inmiddels gestopt met zachtjes regenen, toen een afgeslagen hoekschop de bal bij Jeroen Spruijtbracht, die strak raak schoot. Spruijt – in voorgaande jaren ook al een plaaggeest voor de roodzwarten – kon daarmee zijn eerste treffer van het seizoen noteren. Daarna bleef het initiatief bij de Rijnsburgers zonder dat dit tot meer mogelijkheden leidde. Tot vlak voor rust, toen Zeldenrust een combinatie met Walraven en Gielisse afrondde. Met een aantal wissels direct in de tweede helft probeerde LeeroyEchteld het tij te keren. Nadat Spruijt dicht bij een volgend doelpunt was geweest, had de ingevallen Coen Maertzdorf  inde 56e minuut de wedstrijd nog spannend kunnen maken. Van dichtbij stuitte hij echter twee keer op doelman Zonneveld. Tien minuten later gold hetzelfde voor Willem den Dekker, die op aangeven van Wouters over doel schoot. Het werd geen 2-1, maar 3-0 nauwelijks een minuut daarna, toen Dani van der Moot oog in oog met Gijs Schalks de bal in de touwen werkte. Daarmee was het verzet van de Groesbekers wel gebroken. Een vierde Rijnsburgs doelpunt werd steeds waarschijnlijker, maar ook dat bleef uit. En dus moest De Treffers opnieuw puntloos de verre reis naar huis ondernemen om pas laat in de nacht in Groesbeek terug te komen.