Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Katwijk

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen Katwijk. De oranjehemden werden de afgelopen twee seizoenen kampioen van de Tweede Divisie. Dit seizoen kwam de Katwijkse trein pas later in het seizoen op stoom. Inmiddels is Katwijk opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst, met drie punten achterstand op De Treffers. Het is dus een rechtstreeks duel om de tweede plek! 

De Treffers

Afgelopen weekend liep De Treffers één punt in op koploper Spakenburg. Op bezoek bij AFC werd het na een enerverende tweede helft 1-1. Tim Waterink zorgde met zijn 11e goal van het seizoen voor een 0-1 voorsprong in de 63e minuut. Vijf minuten daarvoor had AFC een penalty gemist, maar in de 68e minuut scoorde AFC alsnog. Beide ploegen hadden daarna kansen op de overwinning, maar gescoord werd het niet meer. De rood-zwarten hebben een achterstand van zeven punten op koploper Spakenburg. Met nog negen wedstrijden te gaan is er van alles mogelijk, maar dan moeten er weinig punten verspild worden. 

Katwijk

Na afloop van vorig seizoen vertrokken veel bepalende spelers bij Katwijk. Aanvallers Freriks, El Azzouti, Suleiman en Van Mil vertrokken allemaal. De laatste drie dragen momenteel het shirt van koploper Spakenburg. Deze drie aanvallers waren samen verantwoordelijk voor 45 doelpunten. Het is dus des te knapper dat Katwijk ‘gewoon’ weer bovenin meedraait in de Tweede Divisie. 

Vorige week won Katwijk met 4-2 van ADO’20. Na een half uur stond het al 3-0 voor de thuisploeg, waardoor de regerend kampioen een makkelijke middag had. De doelpunten kwamen op naam van Robin Schulte, Joey Ravensbergen, Ruben Doesburg en Bart Sinteur. Ravensbergen is van origine een linksback, maar speelt inmiddels een half seizoen als linksbuiten. Met succes, het doelpunt van afgelopen weekend was voor geboren Katwijker zijn derde goal. Hij leverde ook vier assists af. Twee collega aanvallers scoorden ieder zeven keer dit seizoen. Dit zijn Des Kunst en Ruben Doesburg. Zij hebben samen de topscorerstitel in handen bij Katwijk. 

Eerdere resultaten 

De Treffers en Katwijk hebben de laatste jaren in de Tweede Divisie al een behoorlijke historie opgebouwd. De ploegen speelden dertien keer tegen elkaar en hierin is de balans in het voordeel van Katwijk. De oranjehemden wonnen zes keer en De Treffers won drie keer. Vier keer eindigde het onbeslist. Eerder dit seizoen won De Treffers na een spannende wedstrijd met 0-1. De enige goal werd toen gescoord door Rick Wouters uit een penalty. 

Wint De Treffers de topper van Katwijk?