Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Katwijk

Na de vroege uitschakeling in de beker tegen DVS’33 gaat aanstaande zaterdag het derde seizoen in de Tweede Divisie van start. De tegenstander van afgelopen woensdag zou zeker niet hebben misstaan in deze Tweede Divisie en ondanks de nederlaag in de verlenging heeft De Treffers laten zien over een prima ploeg te beschikken. Het is te hopen dat de rood-zwarten dit ook tot uiting brengen in de competitie. De eerste speelronde is meteen een flinke test, regerend kampioen Katwijk komt aanstaande zaterdag om 18:00u op bezoek.

Terechte kampioen

Zoals gezegd veroverde Katwijk vorig jaar het kampioenschap in de Tweede Divisie en de manier waarop was indrukwekkend. Vanaf de eerste speelronde tot en met de laatste speelronde werd de koppositie gehandhaafd en dit ondanks lastige omstandigheden. Er moest namelijk op veel te jonge leeftijd afscheid worden genomen van de geliefde teammanager Sander Molenaar, wat natuurlijk zijn weerslag had op de selectie. Ook vertrok succestrainer Dick Schreuder in de winterstop naar Amerika en moest onder een andere trainer de kampioensmissie worden voortgezet. Trainer Jack van den Berg slaagde hierin met verve en stond op 26 mei met de kampioensschaal in zijn handen.

Talisman Joris Janssen

Vorig seizoen was De Treffers de enige club waar Katwijk geen punten tegen veroverde. Dit is niet het enige, in twee seizoenen Tweede Divisie wisten de oranjehemden nog niet te winnen van de ploeg van Anton Janssen. Vorig jaar was Joris Janssen er eigenhandig voor verantwoordelijk dat De Treffers twee overwinningen behaalde tegen de kampioen. Op bezoek in Katwijk scoorde hij de enige goal van de wedstrijd en in de thuiswedstrijd zorgde hij met twee goals voor een 2-0 eindstand. Het jaar ervoor speelden De Treffers en Katwijk in beide wedstrijden met 2-2 gelijk waardoor de rood-zwarten dus nog ongeslagen zijn tegen de ‘Kattukkers’ in de Tweede Divisie.

Katwijk wederom titelkandidaat..

Vorig seizoen had spits Marciano Mengerink een heel groot aandeel in het behaalde kampioenschap. Vanuit alle hoeken en standen wist hij het net te vinden en in totaal kwam Mengerink tot 28 doelputen in 33 duels. In de voorbereiding scoorde Mengerink vier doelpunten in zes duels en daarmee blijkt dat hij het scoren absoluut nog niet is verleerd. Daarbij komt nog dat er vijf nieuwelingen naar sportpark ‘de Krom’ kwamen. Hiervan speelden Norair Mamedov (FC Emmen), Jordy Hilterman (FC Volendam), Bart Sinteur en Jan-Willem Tesselaar (Jong FC Utrecht) vorig jaar allen nog in de Eerste Divisie. De vijfde nieuweling is spelmaker Joey Jongman welke overkwam van competitiegenoot Barendrecht. Gesterkt door topschutter Mengerink, de vijf nieuwelingen en de goede selectie die er al stond zal Katwijk zich ongetwijfeld gaan mengen in de titelstrijd.

..of herhaalt het seizoen 2013-2014 zich?

Zoals reeds beschreven is het de verwachting dat Katwijk zich zal mengen in de strijd om het kampioenschap. Dat dit geen zekerheid hoeft te zijn, bewijst het seizoen 2013-2014. Dit seizoen begon Katwijk als kampioen in de toenmalige Topklasse Zaterdag maar eindigde het als nummer veertien wat rechtstreekse degradatie naar de Hoofdklasse betekende. Huidig aanvoerder Robbert Susan en routinier Michel van Dam waren er destijds ook al bij en zullen dit waarschijnlijk niet nog een keer laten gebeuren.

De scheidsrechter is Luca Cantineau, hij had De Treffers vorig jaar twee keer onder zijn hoede en deelde in deze wedstrijden acht gele kaarten uit.

Begint De Treffers goed aan het derde seizoen in de Tweede Divisie? Tot zaterdag!