KATWIJK TE STERK VOOR DE TREFFERS

SPORTPARK ZUID – Neen, een verrassing zat er dit keer niet in. Katwijk was eenvoudigweg een maatje te groot voor De Treffers. De eindstand van 1-4 was allesbehalve geflatteerd. Maar nog geen man overboord. Waarschijnlijk hadden de Groesbekers de zwaarst denkbare start. Wel zal er de komende weken met meer overtuiging gevoetbald moeten worden om tot een beter resultaat te komen.

De start van de mannen uit Katwijk was overdonderend. Na vijf minuten was het al 0-1, toen Mamedov uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied de bal fraai over de muur in het doel krulde. En dat was nog niet bepaald de eerste kans voor de gasten. Voordien had Blokland al een geweldige mogelijkheid: zijn kopbal uit een hoekschop ging voorlangs. Arda Havar leek de roodzwarten overigens vrij snel weer op gelijke hoogte te kunnen brengen, maar zijn schot in vrijstaande positie ging naast. Het was een van de weinige keren, dat De Treffers voor het doel van de tegenpartij verscheen. In de 19e minuut bracht Hilterman de stand op 0-2, toen hij de bal na een aanval over links kon binnen glijden. De Groesbekers kwamen te kort. Dat kan gebeuren. Wat pijnlijk was, was dat zij er zich naar het leek soms te gemakkelijk bij neer legden. Katwijk deed het niet alleen voetballend beter, maar speelde ook met meer geloof en overtuiging. Het derde Katwijkse doelpunt in de 41e minuut was daarvan een voorbeeld. In eerste instantie leek de Treffersverdediging een hoekschop goed te kunnen pareren, maar omdat Mengerink alerter was dan zijn tegenstanders slaagde hij er in om de bal toch nog in de touwen te knallen. Op slag van rust kopte Sjoerd Ars uit een voorzet van de weer ijverige Coen Maertzdorf over doel.

Zou De Treffers er in slagen om in de tweede helft de bakens enigszins te verzetten? Het leek er niet op. In de 54e minuut nam Mengerink de bal ineens op de pantoffel uit een verre voorzet en zorgde daarmee voor 0-4. Een afslachting leek in het verschiet. Maar omdat Katwijk enigszins gas terug nam en De Treffers enig herstel vertoonde bleef het bij vier doelpunten voor de gasten. De roodzwarten konden zelfs iets terug doen, toen een geslaagde aanval van opnieuw Coen Maertzdorf de bal voor doel bracht; omdat de bal slecht werd weg gewerkt, kon Havar uithalen en laag binnen schieten: 1-4. Maar daar bleef het bij. De beste mogelijkheden bleven voor Katwijk, maar waren bijvoorbeeld aan Jongman niet besteed: pal voor een volledig verlaten doel kopte hij voorlangs. Vlak voor het laatste fluitsignaal leek doelman Kieboom zich nog ernstig te blesseren, toen hij ongelukkig in aanraking kwam met Sjoerd Ars. Uiteindelijk bleek het nog mee te vallen.