Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers strijdend ten onder in heuse bekerkraker

Na 120 minuten stonden de rood-zwarten met lege handen en konden de handen uit Ermelo triomfantelijk omhoog. DVS’33 trok in een spektakelstuk aan het langste eind en won na verlenging met 1-2 door een doelpunt van invaller Berry Powel in de 110e minuut.

De tweede kwalificatieronde voor de Toto KNVB Beker koppelde thuisploeg De Treffers aan uitploeg DVS’33 uit Ermelo. Een club die gezien de gretige en buidelloze aankopen dolgraag van de zaterdag Derde Divisie wil promoveren naar de Tweede Divisie. Zo werden deze transferperiode uit het vissersdorp Spakenburg-Bunschoten van Hussen (die kennen we nog wel) en Ozturk gehaald van IJsselmeervogels en werd Pilon van de blauwe zijde van de westmaat weggeplukt. Alsof het nog niet genoeg was werd ook Berry Powel als spits binnengehengeld. Gezien deze ontwikkelingen wisten de Groesbekers dat de borst natgemaakt kon worden, dit temeer omdat in de voorbereiding een oefenwedstrijd tegen dezelfde tegenstander met 1-4 verloren ging.

De Treffers startte met Jordy van de Kracht in de goal en nieuwkomer Frenk Keukens verving de geblesseerde rechtsback Mees Siers in de basis. De verdediging werd gecompleteerd door Joris Janssen, Pim Balkestein en Bryan Sirvania. Op het middenveld werd de voorkeur gegeven aan Havar, van de Beek, Op Den Camp en Maertzdorf terwijl Jankovic en Ars de geel-zwarte verdediging bezig mocht houden.

Vanaf de start van het duel werd duidelijk dat trainer Bert van Hunenstijn een goed spelend en fysiek team op de mat gezet had. DVS’33 begon scherp en creëerde een aantal kansen waarop Jordy van de Kracht reddend op moest acteren. De eerste mogelijkheid van De Treffers kwam voort uit een voorzet van Coen Maertzdorf. Zijn voorzet kon net onderschept worden door keeper Velanas. Dit was pure noodzaak want Aleksandar Jankovic stond al gretig te wachten om de voorzet binnen te tikken.

Het begin was duidelijk voor de uitploeg en met een scherp middenveld en snelle aanvallers werd het de defensie van de thuisploeg regelmatig moeilijk gemaakt. De grootste kans was echter voor De Treffers. In de 28e minuut gaf Arda Havar de bal hard voor en kon Coen Maertzdorf zijn voet tegen het leder aankrijgen. Nog harder dan de voorzet schoot Coen de bal op de lat.

Diverse malen werd DVS gevaarlijk via nummer 11 Benjamin Roemeon. Aalvlug glipte hij net na een half uur spelen langs Joris Janssen maar zijn voorzet kon door Olivier Pilon niet onder controle gebracht worden. Een minuut later was diezelfde Roemeon dicht bij de openingstreffer. Hier was echter Jordy van de Kracht een sta-in-de-weg.

De laatste vijf minuten van de eerste helft was er rood-zwarte druk op de schitterende grasmat. Dit resulteerde in de ruststand van 1-0. Coen Maertzdorf mocht op links vrij doorkomen en bediende Sjoerd Ars die zijn neusje voor de goal direct liet zien. Hij liet keeper Velanas kansloos.

De tweede helft begon zoals de eerste helft begon. DVS ging op zoek naar kansen en had vooral veel de bal. De eerste kans was echter voor De Treffers. Een vrije trap van Boy van de Beek werd maar net gemist door Pim Balkestein en een prima aanval tussen Havar, Maertzdorf en Ars belandde net niet bij Op Den Camp.

Ondertussen bleven de bezoekers uit Ermelo nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel nog niet.

Sjoerd Ars was er na een slechte terugspeelbal net niet op tijd bij om een ruimere marge op het scorebord te toveren.

Verder was DVS dichtbij de gelijkmaker toen Pilon zijn inzet gekeerd zag worden door van de Kracht.

Twintig minuten voor het einde had De Treffers een penalty verdiend toen Jankovic onreglementair werd gestopt binnen de zestien-meter. Een lange bal van keeper van de Kracht werd verkeerd beoordeeld door de Ermelose defensie en Jankovic ging op de keeper af. Een flinke duw in de rug werd echter niet als zodanig bezien door leidsman Voncken. Dit was niet het enige verbeterpuntje voor de leidsman.

Zoals u leest viel er genoeg te beleven op Zuid. De acties volgden zich in rap tempo op en 18 minuten voor tijd raakte DVS de linker staander van het doel. Roemeon bereikte Powel en zijn schot werd losgelaten door van de Kracht. De rebound van Pilon verdween, tot volle opluchting van de Groesbeekse supporters, tegen de staander.

De laatste tien minuten ging DVS’33 nog feller op zoek naar de gelijkmaker. Dit zorgde ook voor de nodige ruimte voor De Treffers om de wedstrijd te beslissen. Dit werd helaas nagelaten. Zo schoot invaller Tjeu Langeveld vier minuten in blessuretijd de bal net over. Een pegel van jewelste die een beter lot had verdiend.

Na vijf minuten in blessuretijd viel dan toch de misschien wel terechte 1-1. Deze deed pijn omdat direct na het doelpunt het eindsignaal klonk maar kon niet onverdiend worden genoemd. In een mêlee van benen was het uiteindelijk de Ruiter die de bal binnenschoot. Een verlenging was het gevolg.

De eerste van vijftien minuten verlenging begon rustig. Beide teams namen hun stellingen van het begin van de wedstrijd weer in en het was wachten op de eerste kans. Zo was een vrije trap van Boy van de Beek net te scherp voor aanvoerder Pim Balkestein.

Met minuut 100 op de klok kwam DVS’33 op voorsprong. Robin Janssen werd vastgehouden onder het oog van scheidsrechter Voncken maar die zag wederom geen overtreding. De bezoekers gingen slim verder en via een crosspass werd Berry Powel bereikt. Hij nam de bal met een volley op de slof en tekende hiermee voor de 1-2 voorsprong. Deze klap kwam De Treffers niet meer te boven.

Er waren kansen voor Langeveld (scrimmage net naast het doel), Jankovic (schitterend schot op de lat) en Balkestein (kopbal over het doel) maar na een tweede gele kaart van Balkestein werd de hoop in de Groesbeekse harten wat minder. Temeer omdat DVS de gebode ruimte op bleef zoeken en zelfs de 1-3 aantekende. De Vries schoot via de onderkant lat raak maar de scheidsrechter beoordeelde dit niet als doelpunt. Zo bleef er toch nog wat hoop overeind.

Zo was drie minuten voor tijd Jankovic nog dichtbij toen hij keeper Velanas passeerde maar zijn inzet op de lijn gekeerd zag worden. Iets later had Ozturk het duel namens DVS helemaal in het slot kunnen gooien maar vanuit vrije positie schoof hij de bal naast het doel.

Hiermee zijn alle wapenfeiten benoemd en toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit blies konden de rood-zwarte wonden gelikt worden en de zwart-gele handen gefeliciteerd worden.

Een hele sterke tegenstander die ontzettend lang tegenstand geboden is. Vol passie ging de ploeg van Anton Janssen te werk maar het bleek helaas net niet voldoende. Aanstaande zaterdag begint om 18.00 uur de competitie en komt kampioen Katwijk op visite. Als er een nog mooiere wedstrijd is voor revanche dan horen we dit graag.