Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Jong FC Volendam

De Treffers krijgt dit weekend bezoek van Jong FC Volendam. Vorige week kon de wedstrijd van ons eerste elftal helaas niet doorgaan  vanwege coronabesmettingen. Gelukkig wordt er deze week wel gevoetbald. Jong FC Volendam kwam wel in actie. In eigen huis speelden de beloften van het Andere Oranje met 1-1 gelijk tegen Koninklijke HFC. Na tien wedstrijden heeft de ploeg van Johan Plat twaalf punten verzameld. Vorig seizoen was Jong Volendam een van de vijf ploegen waar De Treffers een competitiewedstrijd speelde. Toen werd het 1-1 in Volendam. Komt er dit keer wel een winnaar?

Doelpuntenrijke wedstrijden

De laatste wedstrijd van Jong FC Volendam leek allesbehalve op de eerdere competitiewedstrijden. Er vielen slechts twee doelpunten en dat is veel minder dan het gemiddelde van 3,8 doelpunten per wedstrijd. Alleen in wedstrijden van Spakenburg vallen dit seizoen gemiddeld meer doelpunten dan in de wedstrijden van Jong FC Volendam. Met name de eerste vier wedstrijden waren erg spectaculair. Tegen Spakenburg (2-2), Jong Sparta (2-6 nederlaag), GVVV (2-5 overwinning) en Noordwijk (2-2) vielen in totaal 23 doelpunten. In vier van de zes overige wedstrijden vielen tenminste drie doelpunten. 

Goede uitbalans

Niet alleen het aantal doelpunten, ook het resultaat in de laatste competitiewedstrijd was verrassend gezien de eerdere resultaten. In het eigen Kras stadion presteert Jong Volendam namelijk beroerd. Het gelijkspel van afgelopen week leverde pas het tweede puntje in eigen huis op. In uitwedstrijden doet Jong Volendam het veel beter. Alleen Katwijk kan op dit moment een betere uitbalans overleggen dan de jongelingen uit Volendam. Jong Volendam is ook de meest scorende ploeg in uitwedstrijden. Veertien doelpunten in vijf wedstrijden staan tot dusver genoteerd. 

Selectie

Vergeleken met vorig seizoen is de selectie van Jong Volendam behoorlijk veranderd. Alleen Jay Kruiver, Joey Antonioli en Koen Blommestijn kwamen vorig seizoen in actie tegen De Treffers en startten dit seizoen in het leeuwendeel van de wedstrijd in de basis. Laatstgenoemde heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot blikvanger van Jong Volendam. Blommestijn scoorde zeven keer in negen wedstrijden. In totaal had de spits hier maar 520 minuten voor nodig. 

Eerdere resultaten 

Het wordt de eerste keer dat De Treffers en Jong Volendam tegen elkaar spelen op sportpark Zuid. Jong Volendam promoveerde in 2019 vanuit de Derde Divisie naar de Tweede Divisie, maar de eerste twee seizoenen werden zoals bekend afgebroken. De  Treffers speelde hierdoor twee keer enkel de uitwedstrijd in het Kras stadion. De eerste keer werd het 0-1 door een goal van Dilivio Hoffman. Tjeu Langeveld scoorde voor de rood-zwarten in het 1-1 gelijkspel van vorig seizoen.