Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – HHC Hardenberg

De Treffers speelt zaterdag 28 mei een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. Op het voor De Treffers ongebruikelijke tijdstip van 15:30 uur wordt er afgetrapt. De Hardenbergers staan tweede op de ranglijst en verzamelden 58 punten in 32 wedstrijden. Eerder dit seizoen verloor De Treffers met 2-1 op sportpark de Boshoek, de thuishaven van de oranjehemden. In de laatste thuiswedstrijd kan De Treffers handhaving op het hoogste amateurniveau veilig stellen door minimaal gelijk te spelen. Steun de mannen van Gert Kruys tijdens deze belangrijke wedstrijd!

Stand van zaken

Afgelopen dinsdag speelde De Treffers een uitwedstrijd bij GVVV, die jammer genoeg met 2-0 werd verloren. De thuisploeg creëerde meer kansen en sprong ook beter met hun mogelijkheden om dan De Treffers. Tijd om te treuren is er echter niet, want tegen HHC Hardenberg is er dus weer een mogelijkheid om het klassebehoud veilig te stellen. De laatste vier thuiswedstrijden leverden maar liefst 10 punten op voor de equipe van Gert Kruys en hopelijk kan deze ongeslagen serie verlengd worden. Wanneer dat niet het geval is, bepaalt de uitslag van Scheveningen – Kozakken Boys of De Treffers zich alsnog weet te handhaven en voor het 51e jaar op rij op het hoogste amateurniveau gaat spelen. Volgende week speelt De Treffers nog een uitwedstrijd tegen kampioen Katwijk en idealiter gaat De Treffers naar die wedstrijd met een ticket voor het volgende seizoen in de Tweede Divisie op zak.

HHC Hardenberg

HHC Hardenberg staat zoals gezegd tweede op de ranglijst en is nog in de race voor de derde periodetitel. De winnaar hiervan mag een ronde overslaan in de TOTO KNVB beker en dus heeft HHC ook nog een doel voor de laatste twee wedstrijden. Bovendien is HHC Hardenberg op weg naar de beste klassering in de Tweede Divisie en scheidend trainer Bert van Hunenstijn zal deze kans op succes ook niet aan zich voorbij willen laten gaan. De laatste tien wedstrijden van HHC leverden acht overwinningen en slechts twee nederlagen op. Een van die nederlagen liep HHC Hardenberg vorige week op in de uitwedstrijd tegen Scheveningen. Tijdens de midweekse speelronde herstelde HHC zich door met 3-1 van ASWH te winnen. De topscorer van HHC is oud-prof Jesper Drost. De aanvallende middenvelder scoorde dertien keer en blijft daarmee spits Rob van der Leij (elf goals) nipt voor. Drost stelde tevens al zes keer een medespeler in staat om te scoren en is aanvallend gezien de belangrijkste man van de Hardenbergers.

Onderlinge resultaten

De Treffers en HHC Hardenberg speelde tot dusverre tien keer tegen elkaar. De overwinningen zijn gelijk verdeeld (ieder vier keer) en twee keer werden de punten gedeeld. De laatste drie thuiswedstrijden tegen HHC bleef De Treffers ongeslagen en met dezelfde instelling en vechtlust van de laatste thuiswedstrijden, moet dat zaterdag ook zeker lukken.