Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers JO19-1 gaat voor het landskampioenschap

Aanstaande zaterdag 28 mei speelt De Treffers JO19-1 een finale tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior Maassluis met als inzet de landstitel. Vorige week won de ploeg van hoofdtrainer Siem van Dijk en assistent trainers Joris Derks en Stijn Wijers met 2-1 van FC Lisse in de halve finale. Slechts één wedstrijd is De Treffers JO19-1 verwijderd van eeuwige roem, al heeft ons hoogste jeugdteam nu al een heroïsch seizoen achter de rug.


Siem legt allereerst de route naar de finale nog even uit: “In februari van dit jaar werden we kampioen van Divisie 1-A en Excelsior Maassluis werd kampioen van Divisie 1-B. Na deze competitie werden er nieuwe indelingen gemaakt en werden wij en Excelsior Maassluis ingedeeld in Divisie 1-B. Een korte competitie van zes wedstrijden volgde en hierin werd Quick JO19-1 de beste. In de andere competitie (Divisie-1A) werd FC Lisse kampioen.” Door de overwinning van onze JO19-1 op Lisse en de overwinning van Excelsior Maassluis op Quick wordt er zaterdag bepaald wie zich het allerbeste (hoogste) jeugdteam van de amateurs mag noemen!

Op 7 mei speelden De Treffers JO19-1 en Excelsior Maassluis JO19-1 op sportpark Zuid al tegen elkaar. Destijds won de uitploeg met 0-1. Siem: “We hadden beiden kansen om te winnen, maar uiteindelijk viel het hun kant op. Ik reken opnieuw op een boeiende wedstrijd, waarbij ik hoop dat het tot de laatste minuut spannend zal zijn. Dat zijn de mooiste finales!” Op basis van de laatste weken ziet Siem de finale met veel vertrouwen tegemoet: “Na de winterstop hebben we de structuur in de speelwijze aangepast. Wij wisten dat dit aan het begin lastig zou worden, maar wilden aan het einde van het seizoen terugslaan. De laatste wedstrijden maken we echt stappen. We zijn nu beter dan toen we kampioen werden. Winst in de finale zou het seizoen helemaal geslaagd maken, maar ongeacht het resultaat ben ik onwijs trots hoe de ploeg zich heeft ontwikkeld. In een finale telt alleen winnen, dus daar gaan we vol voor.”


Na de finale traint De Treffers O19-1 nog even door, waarna voor veel spelers het nieuwe seizoen alweer begint op 10 juli. Veel spelers van deze zeer talentvolle lichting maken namelijk samen met Siem de overstap maken naar De Treffers O21 en dus zullen we de komende jaren nog veel meer van deze lichting horen. Voor nu wensen we De Treffers JO19-1 alvast ontzettend veel succes in de finale!


De wedstrijd tussen De Treffers en Excelsior Maassluis begint om 12:30 uur.