Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing GVVV – De Treffers

De Treffers speelt dinsdag 24 mei een uitwedstrijd tegen GVVV. De Veenendalers staan 17e op de ranglijst en kunnen zich niet meer rechtstreeks handhaven. Rechtstreekse degradatie lijkt ook afgewend, aangezien de ploeg van trainer Gery Vink acht punten voor staat op de laatste plek. Eerder dit seizoen won De Treffers op eigen veld met 1-0 van GVVV. 

Laatste resultaten

Door de 2-1 zege van afgelopen weekend op Jong Sparta heeft De Treffers handhaving voor het grijpen. Een punt in de laatste drie wedstrijden volstaat om nog een seizoen actief te zijn op het hoogste amateurniveau. De laatste vier thuiswedstrijden van De Treffers leverden tien punten op en daardoor kwam handhaving dus in zicht. Jammer genoeg verloor De Treffers de laatste drie uitwedstrijden, maar de 0-5 uitoverwinning bij ASWH laat zien dat de ploeg van Gert Kruys ook buitenhuis punten kan pakken! GVVV verloor afgelopen weekend met 2-0 op bezoek bij Quick Boys en stond na een kwartier al met een man minder door een rode kaart voor keeper Jan van Willige. Hij zal dus niet onder de lat staan tegen De Treffers. 

GVVV

GVVV sprokkelde na de winterstop behoorlijk wat punten op het eigen sportpark Panhuis. In negen wedstrijden wonnen de blauwhemden drie keer en werd er vier keer gelijk gespeeld. Kampioen Katwijk en Scheveningen namen de punten mee. Door een grote achterstand in de winterstop op de veilige plekken zou het voor GVVV heel lastig worden om zich nog direct te handhaven. Zoals beschreven is directe handhaving niet meer mogelijk en kunnen de Veenendalers zich al op de nacompetitie focussen. Dat GVVV nog relatief lang in de race was om de play-offs te ontlopen hebben ze met name te danken aan de winterse aanwinsten Adham el Idrissi en Byron Burgering. Beide spelers zijn in slechts een half seizoen de topscorers van GVVV geworden. Burgering scoorde in zeventien wedstrijden tien keer en El Idrissi heeft zes doelpunten achter zijn naam staan, in vijftien wedstrijden.

Onderlinge resultaten

De eerste ontmoeting tussen De Treffers en GVVV van dit seizoen eindigde dus in 1-0. Dit was al de vijfde overwinning van de rood-zwarten in de Tweede Divisie op GVVV. Twee keer won de Gelderse Voetbalvereniging Veenendaal en één keer werd het gelijk. De Treffers overlegt dus goede statistieken tegen GVVV. De laatste overwinning van GVVV op De Treffers dateert bovendien alweer van 2016. Hopelijk kunnen de rood-zwarten deze goede serie in stand houden en het Tweede Divisieschap voor volgend seizoen veiligstellen!

Foto: Jan Peters