Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – GVVV

De Treffers speelt zaterdag 9 maart een thuiswedstrijd tegen GVVV. Deze wedstrijd stond eigenlijk gepland op 20 januari, maar werd toen afgelast. De Veenendalers staan 6de op de ranglijst met 36 punten. Eerder dit seizoen hielden De Treffers en GVVV elkaar in evenwicht. Het werd 1-1 in Veenendaal. Komt er dit keer wel een winnaar?

De Treffers

Afgelopen weekend verspeelde De Treffers voor het eerst na de winterstop punten. Op eigen veld kwamen de rood-zwarten helaas niet voorbij Koninklijke HFC. Keeper Michaelis van de gasten speelde een sterke wedstrijd en voorkwam meerdere doelpunten. Uiteindelijk werd het 1-1.

De wedstrijd tegen Koninklijk HFC was het begin van de derde periode en deze werd dus jammer genoeg niet met een overwinning afgetrapt. De Treffers kan tegen GVVV de zure smaak van het gelijkspel meteen goed wegspoelen. Bij winst met drie doelpunten verschil verovert de ploeg van trainer Frank van Kouwen namelijk de tweede periodetitel. In de eerste tien wedstrijden van deze periode veroverde De Treffers 22 punten. Katwijk speelde al elf wedstrijden en veroverde 25 punten. Bij een ruime overwinning gaat De Treffers over Katwijk heen op de periodestand. Hierdoor zou De Treffers volgend seizoen direct geplaatst zijn voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. 

GVVV

GVVV keerde dit seizoen terug op het hoogste amateurniveau. In 2022 degradeerden de Blauwen via de nacompetitie, maar het verblijf in de Derde Divisie bleef slechts beperkt tot één seizoen. GVVV eindigde vorig seizoen als tweede in de Derde Divisie en belandde zodoende wederom in de nacompetitie. Dit keer met veel meer succes, want de ploeg van Gert Vink was uiteindelijk de beste van acht deelnemers in de nacompetitie. Als promovendus draait GVVV dit seizoen een heel goed jaar met de zesde plek. Opvallend genoeg heeft de ploeg wel een negatief doelsaldo. GVVV scoorde 33 keer en kreeg 34 tegentreffers. 

Vorige week ging GVVV op bezoek bij regerend kampioen Katwijk. De blauwen kwamen op voorsprong via Byron Burgering, maar konden deze voorsprong niet vasthouden. Katwijk nam een 2-1 voorsprong, waarna GVVV meteen terug kwam tot 2-2. De thuisploeg liep uiteindelijk uit naar een 4-2 zege. De treffer van Byron Burgering was dit seizoen pas zijn tweede, al leverde hij wel zeven assists af. Vorig seizoen was Burgering een stuk productiever met 24 competitietreffers. Dit seizoen is spits Ilias Latin de speler met de meeste doelpunten voor GVVV. Hij scoorde negen keer. 

Eerdere resultaten

De Treffers en GVVV speelden in competitieverband elf keer tegen elkaar. Voor de laatste overwinning van De Treffers moeten we terug naar september 2021. Toen wonnen de rood-zwarten met 1-0 door een goal van Gavin Vlijter. De drie onderlinge wedstrijden leverden twee remises op en één overwinning voor GVVV. In totaal won De Treffers vijf van de elf wedstrijden. Drie keer won GVVV en drie keer werd het gelijk.