De Treffers als verlamd tegen beter GVVV

SPORTPARK ZUID – Kwam het, omdat De Treffers dichter naar de koploper kon kruipen? Of omdat er wellicht een periodetitel te verdienen was? Een verlammende spanning? Of was de fantasie-opstelling in de verdediging mede debet aan het collectief falen van de roodzwarten? Feit was, dat De Treffers geen schim was van zichzelf. In de halfvastenoptocht waren ongetwijfeld meer lichtpuntjes te ontdekken dan op Sportpark Zuid op deze zaterdagavond. De Treffers – GVVV: 1-4.

In het begin wees nog niets op het debacle, dat zich zou ontrollen. Een kopbal van Tim Waterink op aangeven van Vlijter werd tot hoekschop verwerkt, een schot van Ricardo Ippel werd een prooi voor doelman Van Kouwen. Maar na een klein kwartier ging het al mis. De snelle Sillé mocht ongehinderd over rechts oprukken en stelde Ilias Latif in staat om de 0-1 binnen te schieten. De roodzwarten konden weer eens achter de feiten aanhollen, maar ook dat lukte deze avond niet. Voor rust viel er verder geen enkele kans voor de thuisclub te noteren. GVVV daarentegen was steeds gevaarlijk, zowel over links als over rechts want ook Byron Burgering was zijn tegenstander regelmatig te snel af. Het was, dat Tjeu Langeveld op de voor hem ongewende plek nog veel wist te repareren, anders was het al veel eerder 0-2 geweest. Nu duurde het nog tot de 45e minuut, voordat GVVV de score verdubbelde. Latif werd naar de grond gewerkt, waarna Burgering de toegekende penalty feilloos benutte.

In de tweede helft leek de thuisclub bereid om uit een ander vaatje te tappen. Een scrimmage voor de ogen van doelman Van Kouwen had echter geen effect. Dan ging het aan de overkant wel anders. Liet Sillé nog een levensgrote kans onbenut, Spies deed dat niet toen hij profiteerde van balverlies aan Trefferszijde en de 0-3 aantekende. Er waren toen nog 40 lange minuten te gaan. Even gloorde er weer hoop, toen Willem den Dekker direct daarop een voorzet van Jordy Thomassen snoeihard binnen kopte. Er was zowaar sprake van een offensief. Vlijter schoot over en Tim Waterink mikte net naast, opnieuw een voorzet van Thomassen. Na een kwartiertje werd een tweede Treffersdoelpunt afgekeurd, omdat de doelman zou zijn aangevallen. Jammer. Nog even leek Waterink succes te hebben op een vrije trap van Willem den Dekker. Zijn kopbal was echter te zacht om Van Kouwen te verontrusten. De betere kansen bleven voor een goed georganiseerd GVVV, dat ondersteund werd door een luidruchtige trainer Vink. Sillé profiteerde niet van balverlies door Ippel, Spies schoot nog een keer hoog over, maar toen vlak voor tijd twee Treffersspelers de bal voor elkaar lieten liggen, kon Sillé er op zijn gemak mee vandoor gaan. En nu wél doeltreffend uithalen, daarmee de eindstand op 1-4 brengend. En die was niet geflatteerd!