Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Conclusie evaluatie Onder 21

De Treffers stopt met ingang van het volgend seizoen met het O21 elftal. Een technische evaluatie ligt aan dit besluit ten grondslag. Het concept van een talentenpool wordt onderzocht en de samenwerking met De Treffers Zaterdag 1 wordt versterkt. Lees hieronder het volledige bericht.

Begin 2019 kwam de KNVB, in samenspraak met  BVO’s en topamateurs (waaronder De Treffers), met het initiatief om een landelijke competitie voor Onder 21 te starten. Het doel daarbij was om de doorstroming naar het eerste elftal te verbeteren. De doorstroming vanuit de tweede teams sloot bij veel clubs op dat moment niet meer goed aan bij de prestaties en ambities van hun eerste elftal.                                                                                                                                                                          Bij De Treffers hadden we op dat moment zelfs geen tweede elftal meer. Reden om voor het seizoen 2019-2020 een Onder 21-team aan te melden. Ook was de gedachte dat daardoor talentvolle Treffersspelers en regionale talenten een mogelijkheid kregen om door te kunnen stromen naar de selectie van Zondag 1. Dit zou ook een positief effect op de begroting van voetbalzaken opleveren.                                                                                                                                                                          Binnen de club is indertijd afgesproken dat er na een aantal seizoenen geëvalueerd zou worden. In de afgelopen periode heeft deze technische evaluatie plaats gevonden.

De bevindingen zijn dat:

 1. Het O21 team heeft een aantal seizoenen zeer verdienstelijk gespeeld en heeft mooie resultaten behaald in divisie  4-B van de landelijke  BVO (Betaald Voetbal Organisatie) competitie.
 2. Er is veel tijd, geld  en energie gestopt in het scouten, opleiden en ontwikkelen van spelers die konden aansluiten bij het O21 team. Omdat het een leeftijdsgebonden team is vergt dit jaarlijks veel extra inspanningen. Dit omdat er jaarlijks spelers op basis van leeftijd moeten afvallen en er dus nieuwe spelers moeten bijkomen. Daarbij komt dat een gekwalificeerde staf en de verre uitwedstrijden ook veel extra kosten met zich meebrengen.
 3. Van O21 spelers die op een gegeven moment mogen meetrainen met Zo1 selectie schuiven jaarlijks 2 tot 3 spelers door. Echter blijkt na 5 seizoenen dat maar een enkeling uiteindelijk in staat is om op het niveau van de Zo1 bij de basis aan te haken.
 4. De talenten die eerder kunnen aanhaken doen dit al op jongere leeftijd, vaak zonder de tussenstap van O21. Deze spelers hebben meestal een jeugdopleiding bij een BVO doorlopen.
 5. Door het hoge niveau van O21 en met name van Zo1 is aansluiting voor eigen jeugd steeds moeilijker.
 6. Sinds de komst van de Zaterdag 1 Selectie is er een vangnet ontstaan voor spelers die de stap naar O21 en Zo1 niet kunnen maken, maar wel prestatief bij De Treffers willen voetballen.

Hoe nu verder:

 1. Gezien bovenstaande heeft Technische Zaken het bestuur geadviseerd om met ingang van het nieuwe seizoen niet meer met een O21 deel te nemen aan de landelijke competitie.
 2. Voor de huidige O21 spelers wordt in overleg per individu gekeken naar mogelijkheden.
 3. Talenten kunnen blijvend rechtstreeks vanuit O19 instromen bij de Zo1 selectie.
 4. Daarnaast komt er een talentenpool die gekoppeld wordt aan de bovenste jeugdelftallen.  Hoe die er precies uit komt te zien wordt in de komende  periode uitgewerkt.
 5. Er komt op een lager niveau maar wel prestatief een O23 team en tevens wordt voor de doorstroming de samenwerking met Zaterdag 1 versterkt.
 6. De Regionale Jeugd Opleiding blijft bestaan en blijft een belangrijk instrument om spelers uit te dagen en te begeleiden om het beste uit zichzelf en hun team te halen.