Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing AFC – De Treffers

De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen AFC. De oudste voetbalvereniging uit Amsterdam (AFC werd opgericht in 1895) staat momenteel op de negende plaats op de ranglijst. De Treffers staat tweede. Beide ploegen gingen in de vorige speelronde hard onderuit en zullen die nederlaag dus weg willen spoelen met een overwinning. Wie wint dit treffen (op zaterdagmiddag om 15:00 uur) tussen de twee meest succesvolle clubs in het zondagamateurvoetbal?

Vorige week verloor De Treffers met 1-4 van GVVV. Het was pas de eerste nederlaag na de winterstop, maar meteen een flinke. De rood-zwarten speelden met name in de eerste helft onherkenbaar en gingen met een verdiende 0-2 achterstand rusten. Vijf minuten na rust volgde al de 0-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Willem den Dekker zorgde met zijn negende doelpunt van het seizoen echter voor de 1-3, slechts twee minuten later. Er was even sprake van een offensief richting het doel van GVVV, maar de gasten hielden stand. De 1-4 in de blessuretijd was slechts voor de statistieken. 

AFC verloor vorige week ook met drie doelpunten verschil. De Amsterdammers kregen een 3-0  nederlaag te verduren op bezoek bij promovendus en nummer 14 van de ranglijst: ADO’20. Alle doelpunten vielen in het laatste half uur van de wedstrijd, waarbij de laatste twee voortkwamen uit defensief geklungel van AFC. Deze wedstrijd past overigens wel in het beeld van dit seizoen van AFC. De Amsterdammers zijn presteren namelijk erg wisselvallig. Zo is AFC één van de drie ploegen die dit seizoen een competitiewedstrijd wonnen van de ongenaakbare koploper Spakenburg. Daarnaast won AFC voor de nederlaag tegen ADO’20 ook van nummer 2 Quick Boys (2-5) en van nummer 5 GVVV (3-1). Daarentegen won AFC niet van nummer 17 Excelsior Maassluis, nummer 15 Scheveningen en nummer 13 Noordwijk. 

Bij AFC is Soufiane Hetli de speler in vorm op dit moment. De 22-jarige aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van AFC en speelde vorig seizoen twintig wedstrijden in het eerste elftal van ‘the Reds’. In het eerste gedeelte van dit seizoen kwam Hetli niet in actie voor AFC, maar sinds december speelde Hetli tien wedstrijden op rij. Hierin scoorde hij zeven keer. Wessel Been is een andere jonge aanvaller die de laatste weken veel minuten maakt voor AFC. De 21-jarige spits scoorde dit seizoen twee keer in acht wedstrijden. Been en Hetli zijn belast met de erfenis van Raily Ignacio. De spits (120 doelpunten in de Tweede Divisie) vertrok in de winterstop van AFC naar Kozakken Boys. AFC zet dus in op de jeugd, maar kan ook nog bouwen op de ervaren en bekende namen als Tim Linthorst, Milan Hoek en Dalian Maatsen. Zij zijn bezig aan hun respectievelijk zesde, zevende en zesde seizoen in dienst van AFC.

Eerder dit seizoen speelde De Treffers een van de beste wedstrijden, en anders sowieso de beste (eerste) helft van dit seizoen tegen AFC. Dankzij doelpunten van Oussama Bouyaghlafen, Willem den Dekker, Gavin Vlijter en Ricardo Ippel stond het na 45 minuten 4-0 voor een ontketend De Treffers. In de tweede helft kwam hier nog een tweede treffer van Bouyaghlafen bij en een eretreffer van AFC. In totaal speelden De Treffers en AFC 25 keer tegen elkaar in competitieverband. De 5-1 zege van afgelopen oktober was de achtste overwinning van De Treffers. Veertien keer won AFC en daarmee zijn de cijfers dus ruim in het voordeel van de Amsterdammers. De laatste zege van De Treffers op sportpark Goed Genoeg van AFC dateert van 1 oktober 2017. Het is dus hoog tijd om weer eens met een driepunter uit de hoofdstad te vertrekken!