De Treffers net niet goed genoeg

AMSTERDAM – Het lukte De Treffers weer niet om voluit te profiteren van de misstappen, die de koploper inmiddels met enige regelmaat maakt. Tegen AFC – dat eerder in de competitie nog als een lam naar de slachtbank was geleid – werd het op Sportpark Goed Genoeg een gelijkspel: 1-1.

De eerste kans was voor Tim Waterink, die uit een voorzet van Dean van der Sluijs over kopte. Maar ook AFC liet zich niet onbetuigd. Mengerink – ex-Katwijk en ex-TEC – miste een scherpe voorzet op een haar na. En zo ging de eerste helft het spelbeeld wat op en neer zonder verder al te grote mogelijkheden. Al was Jordy Thomassen er kort voor rust toch dichtbij: zijn schot vanuit een moeilijke hoek ging maar net naast. Na rust zetten de Groesbekers aan. En dat leidde tot een paar penibele situaties voor het doel van Gijs van Zetten, de Amsterdamse sluitpost. Jordy Thomassen knalde keihard op de paal en Van Zetten moest met zijn voet redding brengen op een schot van Tim Waterink. Omdat Tjeu Langeveld zich bij een hoekschop vergreep aan een directe tegenstander, kreeg AFC in de 53e minuut een uitgelezen kans om vanaf de penaltystip op voorsprong te komen. Mengerink mikte het speeltuig echter op de paal en in de rebound wist Milan Hoek onze doelman Niels Kornelis niet te passeren. Zes minuten later lukte het de roodzwarten – deze middag in het blauw gestoken – wel om op voorsprong te komen. Thomassen bediende met een listig passje zijn collega Tim Waterink, die oog in oog met Van Zetten koelbloedig bleef. Lang konden de Groesbekers niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later stond het alweer gelijk, toen Van Kempen ietwat gelukkig – de bal werd van richting veranderd – binnen schoot. Er gebeurde veel in deze fase. Bryan Sirvania kreeg direct daarop een tweede gele en dus rode kaart voor een lichte overtreding op zijn tegenstander. Met een man minder op het veld werd De Treffers meer naar achteren gedrukt. Toch was er een kwartier voor tijd nog een prima mogelijkheid voor Gavin Vlijter om zijn ploeg weer op voorsprong te zette. Zijn schot ging echter over doel, waar het afspelen aan een medespeler wellicht ook een optie was geweest. AFC wist het numerieke voordeel ook niet meer uit te buiten en dus bleef het bij dit gelijkspel. De Treffers was over het geheel genomen dan wel de betere ploeg, maar mocht met name na het vertrek van Sirvania blij zijn, dat er toch nog een punt uit Amsterdam meegenomen kon worden. Het bleef overigens niet bij de enige rode kaart voor de Groesbekers. Na afloop mocht trainer Frank van Kouwen er ook nog eentje in ontvangst nemen, toen een opmerking van hem bij de scheidsrechter kennelijk in het verkeerde keelgat schoot.