Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – FC Lisse

De Treffers speelt zaterdag op het eigen sportpark Zuid tegen FC Lisse. De promovendus draait een meer dan verdienstelijk seizoen en bezet na 27 wedstrijden de 7e plaats met 37 punten. De Treffers heeft negen punten meer en staat vijfde. Om de middenmoot niet dichterbij te laten komen en het succesvolle seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan, is een overwinning erg welkom. Eerder dit seizoen won de ploeg van Leeroy Echteld, die tegen FC Lisse zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit, met 0-2.

Mindere serie

De laatste vijf wedstrijden zijn De Treffers en FC Lisse met een mindere serie bezig. Ons rood-zwarte vlaggenschip won slechts één van de laatste vijf wedstrijden en verloor daardoor de aansluiting met de top. In deze serie van vijf wedstrijden vielen er in wedstrijden van De Treffers de meeste doelpunten van alle ploegen in de competitie (9 voor, 12 tegen). Bij FC Lisse zijn de doelpunten de laatste tijd juist erg schaars. De geel-blauwen scoorden namelijk al vijf wedstrijden op rij niet. Vier van de laatste vijf wedstrijden eindigde in 0-0 en er werd met 2-0 verloren van Scheveningen. Opvallend genoeg speelde FC Lisse vorige week met 0-0 gelijk tegen koploper AFC en was dit ook de uitslag van de wedstrijd een week eerder tegen hekkensluiter OFC. Hoewel FC Lisse de laatste tijd minder (doel)punten scoort, zijn de geel-blauwen lastig te verslaan. De nederlaag tegen Scheveningen was namelijk de enige van de laatste dertien wedstrijden.

Blikvangers

FC Lisse kan nog zeven wedstrijden een beroep doen op sterkhouders Erik Cummins en Jeffrey Klijbroek. Beide routiniers waren vorig seizoen onmisbaar in het kampioensjaar en trekken die lijn een niveau hoger door. Doelman Cummins werd vorig jaar het minste gepasseerd in de Derde Divisie Zaterdag en dit seizoen heeft de defensie van FC Lisse 38 tegentreffers geïncasseerd, waarmee ze ook prima cijfers overleggen. Middenvelder Klijbroek scoorde vorig seizoen dertien keer en is dit seizoen clubtopscorer met negen doelpunten. In de Tweede Divisie is hij samen met Robbert Susan de meest scorende middenvelder en hij wordt in de klassement op nipte afstand gevolgd door onze eigen Willem den Dekker (7 goals). Ondanks deze mooie cijfers kiest de 34-jarige Cummins er voor om te stoppen met voetbal en gaat de 32-jarige Klijbroek op een lager niveau acteren bij VV Egmond in zijn geboorteplaats. In het kielzog van Cummins en Klijbroek is ook spits Enzo Stroo met een verdienstelijk seizoen bezig. Hij scoorde dit seizoen acht keer.

Onderlinge resultaten

De Treffers en FC Lisse speelden pas drie keer tegen elkaar. De onderlinge resultaten zijn precies in evenwicht met één gelijkspel en één overwinning voor beide ploegen. De eerste ontmoeting eindigde in een spectaculaire 3-3. De rood-zwarten stonden na een half uur op 2-0, maar dankzij twee goals in de laatste tien minuten kwam FC Lisse terug uit geslagen positie. In datzelfde seizoen verloor De Treffers op bezoek bij FC Lisse met 2-1. In de wedstrijd eerder dit seizoen was De Treffers de bovenliggende partij en dankzij goals van Jordy Thomassen en Raymond Gyasi werden de drie punten binnen gehaald.

Hervindt De Treffers de goede vorm tegen FC Lisse? Graag tot zaterdag!