De Treffers wint weer niet in Werkendam

WERKENDAM – Wat is dat toch, als de winter overgaat – zij het schoorvoetend – in de lente? Het is dat De Treffers op dit moment duidelijk meer vlees op de botten heeft, maar de resultaten in deze periode vertonen een angstwekkende gelijkenis met die in vorig seizoen. Zou het voorjaarsmoeheid zijn? Feit is, dat de stabiliteit en de vaste patronen, die het elftal eerder in de competitie met 3-0 deden winnen van Kozakken Boys, op dit moment duidelijk ontbreken. Diezelfde Kozakken hadden nu geen kind aan de tegenstander en haalden met een allesbehalve geflatteerde 3-1 winst de volle buit binnen.

Kozakken Boys met Dilivio Hoffman, Lowie van Zundert en Frenk Keukens in de gelederen – allen voorheen De Treffers – ging voortvarend van start. Hoffman was al na drie minuten dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging net naast. Vervolgens probeerde Johnny Lommers het aantal keren, maar voorlopig was hij daarbij niet succesvol. Tussendoor beproefde Rick Wouters met een daverend schot de vuisten van Kozakken-doelman Bryan Janssen. Maar dat was het ook wel zo’n beetje. De thuisclub had in de eerste helft duidelijk het initiatief, maar gelukkig het vizier niet goed afgesteld. Met de 0-0 stand bij rust mocht De Treffers dan ook het meest tevreden zijn.

Vijf minuten in de tweede helft wist Kozakken Boys wel het net te vinden. Op aangeven van Lowie van Zundert kopte Johnny Lommers de bal bij de tweede paal in de touwen. De Treffersverdediging zag er daarbij bepaald niet voordelig uit. De roodzwarten vochten zich echter terug in de wedstrijd en in de 60e minuut viel dan ook de gelijkmaker. Wie anders dan Willem den Dekker – door de commentator van de Jack’sLeague voor de hand liggend vaak Den Besten genoemd – schatte een hoge voorzet op waarde en kopte het leder achter de kansloze doelman Janssen. Lang kon De Treffers hier niet van genieten, want acht minuten later kwam Kozakken Boys opnieuw op voorsprong. Gwaeron Stout bereikte met een steekpass dwars door het midden (!) Johnny Lommers, die vervolgens doelman Kornelis het nakijken gaf. Het was inmiddels opgehouden met zachtjes regenen: het water viel met bakken uit de lucht. En in die stromende regen scoorde Johnny Lommers in de 78e minuut zijn derde doelpunt, nu weer met het hoofd. De Treffers probeerde het nog wel – een schot van Hunte, die al vroeg in de wedstrijd was ingevallen voor Jordy Thomassen, ging net naast – maar veel overtuiging sprak er niet meer uit. En dus moesten de roodzwarten letterlijk en figuurlijk afdruipen vanaf Sportpark De Zwaaiermet een nederlaag. Ook deze keer was het niet gelukt om de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys te winnen.