Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Kozakken Boys – De Treffers

De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. De Brabanders staan twaalfde op de ranglijst en behaalden 34 punten na 26 wedstrijden. Eerder dit seizoen won de ploeg van Leeroy Echteld overtuigend met 3-0 van Kozakken Boys. Die overwinning was de pas de eerste rood-zwarte driepunter in tien onderlinge wedstrijden. Wint De Treffers ook voor het eerst op sportpark De Zwaaier?

Vorm

De Treffers liet afgelopen weekend tegen Jong Sparta punten liggen. Na minder dan twee minuten werden de gasten al op achterstand gezet door een kopbal van Oussama Bouyaghlafen. Het was voor de buitenspeler zijn derde goal in de laatste vier wedstrijden. Vervolgens leek er geen vuiltje aan de lucht tot Tjeu Langeveld met een zwaar bestrafte rode kaart het veld moest verlaten. De jonge Spartanen profiteerden van het overtal, maar beslisten in blessuretijd de wedstrijd pas definitief. Snel vergeten en focus op de laatste acht wedstrijden om een succesvol seizoen glansrijk af te ronden! Een top 3 klassering is momenteel vrij ver weg, gezien de achterstand van zeven punten. Kozakken Boys kon het koploper AFC afgelopen weekend niet lastig maken en ging met 1-0 ten onder. De Treffers heeft momenteel een achterstand van zeven punten op nummer 3 Rijnsburgse Boys, terwijl Kozakken Boys hetzelfde verschil heeft met TEC dat op een nacompetitieplek staat. Beide ploegen zullen de nederlaag van afgelopen week willen wegspoelen en zo het gat van zeven punten kleiner, dan wel groter laten worden.

Kozakken Boys

Vorig seizoen had Kozakken Boys de nacompetitie nodig om nog een jaar Tweede Divisie voetbal veilig te stellen. In de zomer ging daarom de bezem door de selectie en werden er twaalf nieuwe spelers naar sportpark de Zwaaier gehaald. Ook schoven er drie spelers door vanuit het O23 elftal. De metamorfose van de selectie van Kozakken Boys heeft ervoor gezorgd dat de ploeg dit seizoen niet in echt degradatiegevaar is geweest, maar de rood-witten zijn nog niet helemaal veilig. In de selectie van Kozakken Boys komen we maar liefst drie spelers met een rood-zwart verleden tegen. Aanvallers Lowie van Zundert en Dilivio Hoffman en verdediger Frenk Keukens spelen voor de Werkendammers. Keukens is inmiddels bezig aan zijn vierde seizoen, terwijl Van Zundert en Hoffman met hun eerste jaar en halfjaar bezig zijn. Alle drie zijn basisspeler in de ploeg van Scott Calderwood. Met Van Zundert is ook meteen de topscorer van Kozakken Boys genoemd. Hij scoorde dit seizoen zeven keer.

Eerdere resultaten

Zoals beschreven had De Treffers het de laatste jaren lastig met Kozakken Boys. In totaal werd er drie keer gelijk gespeeld, verloor De Treffers zes keer en dus één keer gewonnen. Op bezoek in Werkendam wisten de rood-zwarten vorig seizoen pas voor het eerst te scoren. Werkendammer Johnny Lommers had de club uit zijn geboorteplaats op voorsprong gezet en Teije ten Den zorgde destijds na een uur voor de gelijkmaker. De thuisploeg ging er in de blessuretijd alsnog met de winst vandoor.