Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers moet genoegen nemen met gelijkspel

SPORTPARK ZUID – Tegen FC Lisse moest het dan toch gebeuren. Winst in eigen huis was immers al weer een tijdje geleden voor de roodzwarten. Maar het gebeurde niet. Een schamel puntje, dat hield De Treffers over aan de Keukenhofbewoners. En daarmee is de straatlengte voorsprong, die de Groesbekers hadden op Quick Boys volledig verdampt. Voorzover een straatlengte verdampen kan. Het 1-1 gelijkspel had tot gevolg, dat De Treffers gezakt is uit de top 5 naar een zesde plek op de ranglijst.

Het begin van de thuisclub was stormachtig, zoals we dat gewend waren in het begin van de competitie en eigenlijk ook wel in het begin van vorige thuiswedstrijden in de afgelopen maanden. Tien minuten hield het offensief aan. Een schot van Dkidak, dat met moeite door door doelman Cummins tot hoekschop verwerkt werd. Een combinatie over links, eindigend bij Dkidak, wiens inzet een zelfde lot onderging. Een hoekschop van Rick Wouters, waaruit de bal door Gino van den Berg via de grond over doel werd gekopt. Na die tien minuten ontstond er wat meer evenwicht in het spelbeeld en juist toen kwam De Treffers op 1-0. In de negentiende minuut rukte Tjeu Langeveld – een van de weinigen, die de volle negentig minuten vormbehoud toonde – op langs de zijlijn. Tjeu vond Brian Campman, die de bal goed terug legde op de instormende Willem den Dekker, die daarmee wel raad wist en het speeltuig in de touwen werkte. De kansen voor Lisse waren sporadisch, maar ze waren er wel. Een schot van Marengo, dat door Niels Kornelis onschadelijk werd gemaakt. En kort voor rust een doorbraak van Hudepohl, die op snelheid Robin Janssen – ingevallen voor de geblesseerd geraakte Bryan Sirvania – leek te kloppen, maar gelukkig wist Robin diens inzet nog net tot hoekschop te degraderen. Tussendoor meende Ricardo Ippel recht te hebben op een strafschop, maar zijn valpartij over het been van een tegenstander werd door scheidsrechter Paarhuis net iets te kunstzinnig bevonden.

De tweede helft begon De Treffers te slap. Balverlies leidde tot een hoekschop voor Lisse, waaruit Verweij al in de 46eminuut met een fraaie Fallrückzieher de 1-1 scoorde. Het spelpeil zakte en zakte. De roodzwarten probeerden het wel, maar gevaarlijke situaties voor doel waren op de vingers van één hand te tellen. Het dichtst bij nog was Torino Hunte met een kopbal uit een hoekschop van Matthijs van Nispen. De bal kon ternauwernood van de doellijn weggekopt worden. Even later bracht Gavin Vlijter Dkidak nog een keer in stelling, maar diens schot werd door Cummins uit doel geranseld. En Lisse? Lisse zag nog een schot van Heemskerk over de kruising zeilen. En daarmee kwam even later het einde van de wedstrijd.

Fotos van Erich Snijder (Proshots)