Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Barendrecht

Afgelopen zondag veroverde De Treffers in de traditioneel lastige uitwedstijd op bezoek bij FC Lienden het eerste punt van het seizoen. Aanstaande zaterdag ligt er op het inmiddels vertrouwde tijdstip van 18:00u de mogelijkheid om het eerste resultaat op eigen bodem te halen wanneer Barendrecht op bezoek komt. De nummer vier van vorig seizoen begon met een nederlaag op bezoek bij promovendus Spakenburg, afgelopen weekend werd de Koninklijke HFC met 1-0 verslagen. De doelpuntenmaker was nieuweling Rowendly Martijn.

Goed eerste uur, minder slot in Lienden

Het eerste punt van het seizoen kwam tot stand door een 1-1 gelijkspel tegen FC Lienden. In de eerste helft had de ploeg van Anton Janssen het meeste balbezit en kwam het via een goal van Aleksandar Jankovic op voorsprong. In het eerste kwartier na rust verzuimde De Treffers om de marge te vergroten en hierna werd FC Lienden sterker. Uiteindelijk viel de verdiende gelijkmaker nog maar toch kan De Treffers terugkijken op een redelijke wedstrijd.

Nog geen succes tegen Barendrecht

In de afgelopen twee seizoenen ging Barendrecht er twee keer met de punten vandoor op sportpark Zuid. Zowel vorig jaar als het jaar daarvoor wonnen de Zuid-Hollanders met 2-1. Toevalligerwijs stond de ontmoeting tussen De Treffers en Barendrecht vorig seizoen ook in de derde speelronde gepland. Hierin kwamen de rood-zwarten nog wel op voorsprong via Cedric Badjeck, op slag van rust kwam Barendrecht langszij via Ramy Salem en enkele minuten voor tijd schoot Joey Jongman de withemden op voorsprong. Eén geluk voor De Treffers, deze beide doelpuntenmakers zullen zaterdag niet aan de aftrap verschijnen namens Barendrecht. Aanvaller Salem is herstellende van een kruisbandblessure, waarvoor beterschap via deze weg. Jongman verruilde afgelopen zomer sportpark de Bongerd voor Katwijk. Op bezoek bij Barendrecht boekte De Treffers nog niet veel betere resultaten. In het eerste jaar in de Tweede Divisie werd er met 2-2 gelijk gespeeld en vorig jaar verloren de rood-zwarten met 3-0.

Veel nieuwe gezichten bij Barendrecht

Met de vierde plaats van vorig seizoen evenaarde Barendrecht zijn prestatie van het seizoen 2014/2015 en beleefde het een van de beste seizoenen van de afgelopen jaren. Dit is dus ook bij andere clubs niet onopgemerkt gebleven en hier betaalt Barendrecht de prijs voor. Aanvoerder en spelmaker Jongman vertrok naar Katwijk en sterkhouder Eekman maakte de overstap naar Kozakken Boys. Tot slot kreeg trainer Adrie Poldervaart de kans in de Eredivisie bij Excelsior, zijn opvolger is Albert van der Dussen. Van de zomerse versterkingen van Barendrecht stonden Delano à Cohen, Rowendley Martijn, Anass Masrhalmi, Rosario Almeida, Emilio Samsey en Nick van der Ploeg twee wedstrijden op rij in de basis. Ook zaterdag zullen er dus waarschijnlijk veel nieuwe gezichten aan de aftrap staan.

Gezellige derde helft

Tot slot zal aanstaande zaterdag na de wedstrijd DJ Mark Gewoon Gezellig zorgen voor de muzikale omlijsting in de kantine. Met een overwinning op zak wordt het ongetwijfeld nog gezelliger. De muziek in de kantine wordt aangeboden door de KKZ, de kaartclub van Zuid.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Lorenzo Cairo. Hij had De Treffers vorig jaar één keer onder zijn hoede, in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Hierin deelde hij 3 gele kaarten uit.

Pakt De Treffers de eerste punten op het eigen sportpark? Tot zaterdag!