DE TREFFERS PAKT UIT MET RUIME ZEGE

De eerste overwinning van De Treffers in de nieuwe competitie is een feit. Barendrecht werd met maar liefst 4-0 verslagen. De doelpunten werden netjes over beide helften verdeeld. De roodzwarten speelden met overtuiging en lieten regelmatig fraaie combinaties zien.

Sjoerd Ars was al direct dicht bij een doelpunt. Uit een hoekschop van Boy van de Beek schoot hij over doel. Even later was doelman Nick van der Ploeg hem net voor, toen een combinatie over rechts bij Ars eindigde. Barendrecht gaf tegengas door een schot van Martijn Rowendley, dat door Niels Kornelis werd gepareerd. In tweede instantie schoot Cohen naast. Allengs trokken de Groesbekers de wedstrijd naar zich toe. En dat leidde in de 39e minuut tot de verdiende voorsprong, toen Pim Balkestein de bal uit een vrije trap van Boy van de Beek binnen kopte. Nog voor rust werd het zelfs 2-0. Coen Maertzdorf lanceerde Aleksandar Jankovic, die met een schot in de lange hoek doelman Van de Ploeg verraste.

De Treffers kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft van de wedstrijd. Al vroeg werd druk gezet op de verdediging van de Zuidhollanders. Met name Arda Havar was de aanjager van het Treffersspel. Barendrecht verstopte zich overigens niet en zocht steeds naar een voetballende oplossing. Het duurde dan ook tot een kwartier voor tijd, voordat de Groesbekers verder konden uitlopen. Sjoerd Ars had de 3-0 eigenlijk al moeten scoren, toen hij door een geweldige pass van Havar vrij voor doel werd gezet. Van de Ploeg wist nog redding te brengen. Even later was echter ook de Barendrechtse keeper kansloos. Ars gaf de bal mee aan Maertzdorf, die terug legde op Jankovic. Via een tegenstander en de paal tekende deze zijn tweede doelpunt aan. En in blessuretijd kreeg de overwinning zijn definitieve gestalte. Sjoerd Ars ontfutselde Max van Dijk de bal, stormde door, ging niet voor eigen succes, maar legde breed op Jankovic voor een niet te missen kans. Met een simpele schuiver rondde deze dan ook af.

Na drie wedstrijden staat De Treffers op een fraaie plek in de middenmoot. Het is zaak in de komende twee uitwedstrijden deze positie te behouden.