Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – AFC

Aanstaande zondag wordt er een heuse zondagklassieker afgewerkt en krijgt De Treffers bezoek van AFC. Door het afbreken van de vorige competitie is AFC nog steeds de regerend kampioen van de Tweede Divisie en dus staat er een mooi affiche op het programma. De hoofdstedelingen speelden tijdens de eerste speelronde, net zoals onze rood-zwarte favorieten, gelijk. Vorige week wist AFC met 5-1 te winnen van Quick Boys en zij behielden daarmee hun ongeslagen status. De Treffers verloor vorige week jammer genoeg met 3-1 op bezoek bij Koninklijke HFC en staat op één punt na twee wedstrijden.

Sterk 2020

Vorig seizoen behaalde de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd na de winterstop aanmerkelijk betere resultaten dan voor de winterse onderbreking. Tot en met december werden in maar liefst negen van de zestien wedstrijden punten verspeeld. Door goede resultaten in het huidige kalenderjaar schaarde AFC zich uiteindelijk toch in het rijtje met titelkandidaten en deze sterke lijn hebben de Amsterdammers doorgetrokken. In 2020 veroverde AFC twintig punten in negen wedstrijden en werd er 24 keer gescoord. Het gros van deze punten werden overigens wel op het eigen sportpark behaald. In thuiswedstrijden werden er dertien punten verdiend tegenover zeven als bezoekende ploeg.

Gouden tandem

Het seizoen is pas twee wedstrijden onderweg maar Raily Ignacio heeft al laten zien dat hij ook dit seizoen tot een van de beste spitsen van de competitie behoort. In de afgelopen wedstrijd tegen Quick Boys scoorde Ignacio vier keer en daarmee staat zijn seizoenstotaal al op vijf treffers. Bij drie van de vier goals afgelopen zaterdag was Joel Tillema de aangever en dus lijkt AFC met de tandem Ignacio – Tillema goud in handen te hebben. Aanvallende middenvelder Tillema was de afgelopen seizoenen bij Rijnsburgse Boys een van de uitblinkers en met zijn hulp kan Ignacio zich misschien wel voor de derde keer tot topscorer van de Tweede Divisie kronen. Joel Tillema was niet de enige grote naam die in de zomer de overstap naar sportpark Goed Genoeg maakte. Linksback Guus van Weerdenburg was vier seizoenen de onbetwiste linksback van Katwijk maar komt dit seizoen uit voor ‘the Reds’. Ousamma Sialis is de minst bekende naam en de laatste aanwinst van buitenaf van AFC. De middenvelder die overkwam van FC Lisse bewees zijn waarde in de wedstrijd tegen Quick Boys echter ook al door een assist af te leveren op, wie anders, Ignacio.

Garantie voor goals

Waar Raily Ignacio dus een garantie voor goals is, geldt dat ook zeker voor de ontmoetingen tussen De Treffers en AFC. Vanaf de Topklasse werden er negentien onderlinge wedstrijden afgewerkt en hierin werd 68 keer gescoord. Dit huidige gemiddelde van 3,5 goal per wedstrijd werd bijvoorbeeld in de vorige wedstrijd nog overschreden. In een van de laatste wedstrijden op natuurgras op het hoofdveld in Amsterdam, tegenwoordig wordt er ook daar op rubber gevoetbald, werd het 2-2. Van de negentien wedstrijden won De Treffers er zes en elf keer trok AFC aan het langste eind. De snelle rekenaar zal zien dat twee wedstrijden onbeslist eindigden.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Jörn te Kloeze. In 21 wedstrijden in de Tweede Divisie deelde hij 69 gele en zes (waarvan twee directe) rode kaarten uit.

Onze eerste selectie speelt dit weekend op zondag, maar op zaterdag wordt er ook een interessante wedstrijd afgewerkt op sportpark Zuid. De Treffers O21 neemt het om 13:00 uur op tegen Hercules O21.