De Treffers O21 pakt drie punten in lastig duel

De O21 heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week, waar De Treffers simpel met 7-1 won van De Dijk, waren het drie zwaarbevochten punten. De rood-zwarten wonnen 2-1 van de  leeftijdsgenoten van Hollandia. In het lastig duel nam,  man of the match, Tulughan Turkmen zijn ploeg bij de hand door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Afgelopen zaterdag reisde De Treffers O21, met een gewijzigd elftal, af naar Hoorn. Waar Laazizi en Pluk vorige week nog wel meespeelden, gingen ze afgelopen zaterdag mee met het eerste elftal. Vanuit de O19 werd de selectie aangevuld met Geurts en Wijkamp.

De jongens van de O21 kenden een lastige eerste helft. Hollandia probeerde het De Treffers voetballend moeilijk te maken en lang had De Treffers hier geen antwoord op. In de 13de minuut kwamen de rood-zwarten met 1-0 achter te staan. De verdediging van Dennis Kroes had de handen vol aan de sterk spelende aanvoerder van de tegenstander. De spits kreeg mogelijkheden om de score uit te breiden maar faalde hier in, waardoor De Treffers in de wedstrijd bleef, de gelijkmaker maakte en met 1-1 de rust in ging. Dennis Kroes deed in de rust een aantal tactische omzettingen bij zijn elftal en wisselde Loek Huisman voor Chiesa Cardoso. De invaller gaf De Treffers meer power en body, waardoor de ploeg beter bestand was tegen het spel van Hollandia en in de tweede helft zelfs de overhand kon krijgen.  Tien minuten na rust werd het spel van de O21 beloond met een 2-1 voorsprong. Het missen van het overzicht bij de eindpass zorgde ervoor dat ook De Treffers verzuimde om afstand te nemen van zijn tegenstander en zo de wedstrijd op slot te gooien.  Hollandia geloofde nog in een punt en paste de ‘alles-of-niets tactiek’ toe. De Treffers kwam onder druk te staan met hoge ballen van de tegenstander maar de verdediging bezweek niet. De ploeg van Dennis Kroes kon, na een lange blessuretijd, de drie punten naar Groesbeek meenemen.

Door de overwinning op Hollandia heeft de O21 6 punten gehaald uit de eerste 2 wedstrijden en kan de goede start worden voortgezet. Zaterdag 19 september speelt De Treffers O21 om 13.00 uur thuis tegen Hercules.