Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – ACV

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen ACV. Met nog zeven wedstrijden te gaan komt het einde van de competitie steeds dichterbij en wordt het met de week spannender. De tegenstander uit Assen promoveerde afgelopen zomer naar de Tweede Divisie en staat na 27 speelrondes op een keurige 8e plek op de ranglijst. Zij zullen de laatste wedstrijden aangrijpen om nog een sprong op de ranglijst te maken. De Treffers wil de druk op koploper Spakenburg zoveel mogelijk opvoeren en dus is een overwinning ook het enige dat telt. 

De Treffers

Afgelopen weekend won De Treffers met 0-1 bij Excelsior Maassluis. Het was een mindere wedstrijd van de ploeg onder leiding van Frank van Kouwen, maar het belangrijkste is dat er weer drie punten zijn gepakt. De winnende treffer werd na 17 minuten gemaakt door Bryan Sirvania uit een afgeslagen corner. Excelsior Maassluis kreeg een aantal behoorlijke kansen, maar Niels Kornelis lag een aantal keer goed in de weg. Het was voor de keeper alweer de tiende competitiewedstrijd van dit seizoen zonder tegendoelpunten. Daarnaast haalde Ricardo Ippel nog een keer een bal van de lijn. Na de overwinning werd het afwachten op het resultaat van Spakenburg. De koploper begon om 18:00 uur aan de uitwedstrijd bij Jong Almere City. Spakenburg speelde met 2-2 gelijk en dus liep De Treffers twee punten in. De achterstand is momenteel nog vijf punten.

ACV

ACV staat al vrijwel het hele seizoen stabiel in het linker rijtje van de competitie. De laatste weken is de ploeg onder leiding van oud-speler Ruud Jalving wel wat afgezakt op de ranglijst, want in de afgelopen vijf wedstrijden werden er maar vier punten veroverd. Er werd knap gewonnen van nummer 3 Quick Boys en er werd afgelopen weekend met 2-2 gelijk gespeeld tegen mede-promovendus ADO’20. De gelijkmaker van ADO’20 viel helaas voor ACV pas in blessuretijd. De nederlagen van de afgelopen weken waren tegen laagvlieger Kozakken Boys, nummer 5 GVVV en koploper Spakenburg. 

De recente overwinning op Quick Boys was de tweede overwinning van het seizoen op deze ploeg. In de wedstrijden tegen koploper Spakenburg verloor ACV twee keer nipt met 2-1. De uitwedstrijd van De Treffers tegen ACV eindigde in een 2-3 overwinning voor de rood-zwarten. ACV houd zich dus goed staande tegen de topploegen in de competitie. In totaal won ACV dertien wedstrijden dit seizoen, tegenover elf nederlagen. Drie wedstrijden eindigden onbeslist en dit is vrijwel het laagste aantal van de competitie. 

Freddy Quispel is dit seizoen nieuw bij ACV en hij is een erg waardevolle aanwinst gebleken. Quispel scoorde twaalf keer en gaf zeven assists. Giovanni Zwikstra is ook een belangrijke speler in het aanvalsspel van de Assenaren, want hij gaf al negen assists. Van de selectie van ACV is keeper Ramon Nijland overigens de enige speler die voor dit seizoen al ervaring had in de Tweede Divisie. Nijland verdedigde namelijk 51 keer het doel van HHC Hardenberg. Nijland is ook een van de twee dertigers in de behoorlijk jonge selectie van ACV. Op de beloftenploegen na heeft alleen de selectie van Koninklijke HFC een lagere gemiddelde leeftijd (24,1 jaar) dan ACV (24,4 jaar). 

Historie

De Treffers en ACV speelden slechts drie keer tegen elkaar. In 1984 won ACV in de KNVB beker met 1-3 van De Treffers. In 2007 namen beide ploegen het weer tegen elkaar op. In de 1e ronde van de KNVB beker wonnen de rood-zwarten toen met 2-0 van ACV. De 2-3 overwinning op bezoek bij ACV eerder dit seizoen kwam tot stand door twee doelpunten van Willem den Dekker en een eigen goal van ACV. De onderlinge balans is hierdoor nu dus in het voordeel van De Treffers.

Wint De Treffers voor de tweede keer dit seizoen van ACV? Graag tot zaterdag!