Een verschil van dag en nacht

SPORTPARK ZUID – De Treffers won opnieuw, nu met 2-1 van ACV. Maar wat een verschil tussen eerste en tweede helft van de wedstrijd! Voor rust hadden de roodzwarten geen kind aan de tegenstander, die nauwelijks de middellijn durfde over te steken. In het laatste gedeelte van het duel daarentegen mochten de Groesbekers van geluk spreken, dat de drie punten in eigen huis bleven.

Er viel niet zo veel te vermelden over de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Of het moet de stevige overtreding op Bryan Sirvania zijn, die hem noodzaakte om al na zeven minuten geblesseerd het veld te verlaten. Hij werd overigens uitstekend vervangen door Ruben van Strien. Maar na die openingsfase ging het in een keer snel. De Treffers nam het heft in handen en dat betaalde zich ook uit. Tim Waterink had nog geen succes, nadat hij de bal op de rand van het strafschopgebied had veroverd. Zijn schot ging naast. Maar in de 25e minuut was het wel raak. Na een afgeslagen corner van ACV werd Gavin Vlijter gelanceerd. De snelle rechtsbuiten gaf een haarscherpe voorzet af op de mee opkomende Azzedine Dkidak en die schoot de bal tegendraads binnen: 1-0. Doelman Nijland moest zich even later strekken om een doelpunt van Jordy Thomassen te voorkomen: hij kon de bal maar net uit het doel stompen. En nadat scheidsrechter Schaper de voordeelregel goed had toegepast brak Thomassen door de Asser verdediging heen. Zijn balletje opzij was echter niet besteed aan de opnieuw hard werkende Tim Waterink. Maar de 2-0 voorsprong kwam er toch nog voor rust. In de 41e minuut bezorgde Azzedine Dkidak – die gaan we volgend jaar nog missen – de bal bij Willem den Dekker, die fraai binnen kopte. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

Hoe anders was dat na rust! De eerste waarschuwing was er al in de 46e minuut. De Treffersverdediging verslikte zich en Tjeu Langeveld kon maar ternauwernood wegwerken voor de gretige Justin Mulder. Na langdurig oponthoud door het uitvallen van een van de grensrechters met wat op een hamstringblessure leek kwam Langeveld weer eens tegenover twee man te staan bij een snelle uitval van ACV. Dat was er een te veel en die, Boy Spijkerman genaamd, schoot dan ook vrij gemakkelijk de aansluitingstreffer binnen. De roodzwarten leken helemaal de kluts kwijt. Er werd nog steeds hard gewerkt, maar het soepele spel kwam nu op naam van de Drenten. Spijkerman miste al snel een goede kans op de gelijkmaker; zijn schot ging voorlangs. En in de 74e minuut was het helemaal billen knijpen voor het thuispubliek. Uiteindelijk wist na een scrimmage Niels Kornelis de bal onder controle te krijgen. Er werd nog lang nagespeeld, maar liefst 9 minuten! Quispel had zijn ploeg aan een punt kunnen helpen, maar faalde van dichtbij. Maar ook had Jordy Thomassen zijn ploeg definitief in veilige haven kunnen loodsen. Bij een uitval slaagde hij er niet in om doelman Nijland te passeren. Maar dat aan de overkant ook Zwikstra niet wist te scoren, mag wel een wonder heten. Van dichtbij knalde hij de bal over de lat. Het was een zucht van opluchting, die over heel het sportpark te horen was, toen uiteindelijk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Schaper had geklonken!