Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Barendrecht – De Treffers

Dit weekend gaat De Treffers op bezoek in en bij Barendrecht. Deze ploeg staat op de zestiende plaats en verzamelde tot dusverre zeventien punten uit negentien wedstrijden. Vorig seizoen eindigde Barendrecht nog op de vierde plek maar dit seizoen is het geen schim meer van die succesvolle ploeg. De rood-zwarten behaalden inmiddels 24 punten en staan hiermee drie plaatsen hoger op de ranglijst. Bij winst wordt er een groot gat geslagen met de onderste ploegen waardoor De Treffers meteen een flinke stap zet richting handhaving.

Barendrecht minst scorende ploeg

De lage positie op de ranglijst van Barendrecht is voornamelijk het gevolg van het gebrek aan scorend vermogen. In de negentien gespeelde wedstrijden werd er pas 20 keer gescoord en dit is het laagste aantal van alle teams in de Tweede Divisie. Vorig seizoen scoorde Joey Jongman vijftien keer namens Barendrecht en schoot Ramy Salem negen keer raak. Jongman vertrok echter naar Katwijk en Salem is dit seizoen lange tijd uitgeschakeld geweest met een kruisbandblessure. Gaandeweg het seizoen leek er in de persoon van Donny Navajas Sanchez iemand te zijn opgestaan om de doelpuntendroogte op te vullen. Hij scoorde zes keer in elf wedstrijden maar begin november vertrok hij naar Milaan voor een kans in de modellenwereld. Inmiddels heeft hij een contract getekend bij een concurrent in de strijd tegen degradatie, Scheveningen.

Versterkingen bij Barendrecht

In de winterstop zag men in Barendrecht in dat er wat veranderd moest worden en daarom werden er versterkingen gehaald. Irvingly van Eijma liet zijn contract ontbinden bij competitiegenoot Kozakken Boys en sloot aan op sportpark de Bongerd. Daarnaast kreeg Akram Salhi een contract aangeboden, deze aanvallende middenvelder trainde al een tijdje mee en heeft de technische leiding weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Het belangrijkste nieuws kwam echter al half december. Toen werd bekend dat trainer Jack van den Berg per 1 januari wederom aan het roer van Barendrecht zou komen te staan. Eerder verdedigde hij zes jaar het rood en wit van Barendrecht en was Van den Berg al negen jaar trainer van Barendrecht. Van den Berg gaf zelf aan dat het geen ideaal moment was om in te stappen maar toch besloot hij om ‘zijn’ club uit de brand te helpen.

Eerdere angstgegner

In de eerste twee seizoenen had De Treffers het erg lastig met Barendrecht. Op eigen veld werd twee keer op rij met 2-1 verloren en ook uit is er nog niet gewonnen. Twee seizoenen geleden werd het 2-2 en vorig seizoen werd het liefst met 3-0 verloren. Van deze status als angstgegner was dit seizoen echter niks te merken. In de derde speelronde won De Treffers met 4-0 van Barendrecht. De goals kwamen op naam van Pim Balkestein en Aleksander Jankovic (3x).

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Frank de Winter. Eerder dit seizoen stonden zeven wedstrijden in de Tweede Divisie onder zijn leiding en hierin deelde De Winter 20 gele kaarten uit.

Zet De Treffers een grote stap richting handhaving? Tot morgen!