Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS SLAAT ZIJN SLAG IN BARENDRECHT

Na de belangrijke, met 2-0 winst afgesloten, thuiswedstrijd tegen FC Lienden stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het competitieprogramma. Bvv Barendrecht uit.
Om een gaatje te slaan met de onderste regionen moest ook deze wedstrijd gewonnen worden. Dit gebeurde.
Op een windering sportpark De Bongerd keerde de rood-zwarten (deze wedstrijd in het blauw) met een 0-3 overwinning huiswaarts.

Zonder de geblesseerde Joris Janssen en de zieke Pim Balkestein moest trainer Anton Janssen improviseren centraal achterin. De van een schorsing teruggekeerde Robin Janssen vulde de leegte samen met Bryan Sirvania in. Met goed gevolg want de nul werd gehouden en De Treffers kwam nooit echt in gevaar.

Het begin was wel voor de thuisploeg. Achtereenvolgens Khaldi, A Cohen en Monster kregen kansjes maar of het vizier stond niet goed afgesteld of Niels Kornelis was een hinderlijke sta-in-de-weg voor de Barendrechters.
De eerste kans voor de Groesbekers was direct een hele grote. Oog in oog met keeper van der Ploeg wist Lowie van Zundert niet tot scoren te komen.

Net voordat de eerste goal voor De Treffers viel bracht Niels Kornelis nog redding op een inzet van de opgestoomde Rosario Almeida.
Een pass van Lowie van Zundert in de 35e minuut bracht Niek Versteegen alleen voor keeper van der Ploeg en hierin faalde Niek niet, hij bracht de 0-1 op het scorebord.
Drie minuten later had de goal van het jaar zo maar gemaakt kunnen worden. Ruben Rodrigues zag de Barendrechtse goalie ver voor zijn goal staan en probeerde het vanaf de middellijn. De bal kon nog maar net over de deklat getikt worden!

De thee viel bij de uitploeg beter dan bij de thuisploeg. Waar de eerste helft in grote delen van de wedstrijd gelijk opging was in de tweede helft De Treffers heer en meester.
Zo creëerde Niek Versteegen zes minuten na rust zijn eigen kans alleen kon de keeper redding brengen.

Met nog een half uur spelen kreeg De Treffers hulp vanuit Barendrechtse zijde. Speler A Cohen was het niet eens met een gegeven corner en ging op mekkertocht naar de grensrechter. Dit leverde hem een gele prent op. Ook hier was hij het niet mee eens en hij ging verder met mekkeren naar de scheidsrechter. Aangezien hij hier niet van gediend was had A Cohen binnen luttele seconden zijn tweede gele kaart te pakken.
Hierna kon Barendrecht geen vuist meer maken en was het voor De Treffers zaak om de wedstrijd met positief gevolg af te sluiten.

Zoals in de eerste alinea te lezen is, gebeurde dit ook. Te beginnen met de 74e minuut. Bij een scrimmage voor de goal was Niek Versteegen er als de kippen bij om zijn tweede goal aan te tekenen.
Als de wedstrijd nog niet beslist was geweest dan was dit acht minuten later wel het geval. Lowie van Zundert tekende voor de derde Groesbeekse goal en dus de 0-3.

Al met al een hele belangrijke en terechte overwinning van De Treffers. Door de overwinning is De Treffers terug te vinden op de dertiende plaats in de rangschikking. Belangrijker nog is het gat van negen punten dat geslagen is met de nummer veertien Scheveningen!