Samen met De Treffers

Nieuws

ZA1 maakt het zichzelf moelijk tegen s.v. Excelsior

Verslag door Theo Albers

Nadat de eerste wedstrijd na de winterstop was verloren tegen E.S.A. werd er vandaag gespeelt tegen de hekkesluiter van de klasse 3a Oost, s.v. Excelsior uit Zetten.

De Treffers komt goed uit de startblokken met verzorgd voetbal. In de 6e minuut is het al raak doordat een goede actie en scherpe voorzet van Dzenan, door Cedric op de juiste waarde wordt geschat. Goed voor zijn man komend kan hij de bal met een simpel intikken en de score openen.

De Treffers blijft goed voetballen en was snel duidelijk dat de 2e treffer snel zou volgen.

In de 20e minuut wordt er wederom van rechts goed voorgegeven en was het Jan die achter het stand been mooi in kon tikken.

Niets aan de hand zou je zeggen maar niet was minder waar.

Na de 2-0 had s.v. Excelsior nog niets laten zien maar na ongeveer een half uur spelen wierp het de schroom van zich af en men kon zien dat de boys uit Zetten meer duels gingen winnen.

Zeker omdat De Treffers wat nonchalanter ging voetballen.

Een waarschuwing was er al nadat een strakke voorzet door de rechtsbuiten finaal werd gemist.

De Treffers was niet bij de les en niet adequat optreden betekende even later, zoals de buren zo mooi zeggen, de Anslusstreffer.

De 2-1 ruststand had zomaar een 2-2 kunnen zijn maar een volledig vrij staande speler vergat om de bal al koppend de juiste richting te geven.

Delano was natuurlijk niet blij met het vertoonde spel van het laaste kwartier en maakte dat ook wel duidelijk in de kleedkamer.

De 2e helft begon redelijk maar geklungel in de achterhoede bracht dan toch, wat er al zat aan te komen, de 2-2 op het scorebord. Sinterklaas is allang geweest maar om dan maar kadootjes te blijven uitdelen het hielp in iedergeval s.v. Excelsior. De Treffers is de weg kwijt en als slagroom op de Excelsior taart wordt het ook nog 2-3.

Nou ja dan maar alles of niets spelen lijkt de oplossing.

Shane wordt ingebracht voor Sam en brengt gevaar vanaf de zijkant.

Zijn acties en voorzetten zijn prima en zorgen voor de nodige onrust bij Excelsior die knokken voor ellke meter. Waarbij de scheidsrechter af en toe te veel laat doorgaan.

Een zondagsschot (of voorzet) van Jan verdwijnt via de binnenkant van de paal in het doel. 3-3.

De Treffers zet nu door en het lijkt of men de eerste 20 minuten van de eerste helft aan het herbeleven is.

Een snoeihard schot van Shane wordt katachtig gered door de keeper.

Nadat al een paar keer eerder wat discutabele acties (vasthouden op Menno en overtreding op Cedric) in het strafschopgebied van Excelsior, is het in de 75e minuut dan toch zover.

Cedric wordt wederom onregelmentair gehinderd en de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip.

De protesten van Excelsior leidden tot niets maar ook de pingel van Rick.

De keeper kan de strafschop met zijn voeten keren. Wordt hij dan de held van de dag?

Nee, dat is toch Rick. In de 80e minuut zet hij de aanval op met de zojuist ingevallen Willem, die vervolgens Rick met een simpele beweging vrij voor de goal zet.

Zijn krul verdwijnt buiten bereik van de keeper in de rechter beneden hoek. Waarom gemakkelijk doen als het moeilijk ook kan zou je bijna denken.

De buit is binnen en op het eind had het misschien nog wel meer kunnen zijn maar de schuiver van de net ingevallen Gio is te zacht.

Na het laatste fluitsignaal stortte enkele moegestreden mannen uit Zetten ter aarde, men dacht de buit binnen te hebben maar uiteindelijk trekt De Treffers aan het langste eind.

Volgende week vrij, komt mooi uit vanwege het altijd gezellige Slagerfestival.

Daarna spelen we wederom thuis en dit keer tegen de zaterdagtak van JVC Cuijk.