Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING ASWH – DE TREFFERS

Aanstaande zaterdag staat speelronde 10 op het programma in de Tweede Divisie en De Treffers mag het hierin opnemen tegen ASWH. Na eerdere overwinningen op bezoek bij de promovendi Quick Boys en Jong Volendam zullen de rood-zwarten dit kunststukje op bezoek in Hendrik-Ido-Ambacht willen herhalen. ASWH promoveerde afgelopen seizoen tamelijk verrassend naar de Tweede Divisie, de ploeg eindigde zevende op de ranglijst in de zaterdagse Derde Divisie maar nam de derde periodetitel over van kampioen Noordwijk en nam daarom deel aan de play-offs. Hierin rekende het af met OFC en FC Lienden en keerde het voor het eerste sinds het seizoen 2009/2010 weer terug op het hoogste amateurniveau.

De draad weer oppakken

De Treffers verloor afgelopen woensdag met 2-0 van FC Twente. De Tukkers waren logischerwijs de betere ploeg en ons vlaggenschip kan zich met weer een ervaring rijker focussen op het restant van de competitie. Tegen ASWH kunnen de rood-zwarten de goede vorm van de laatste weken weer oppakken en de stijgende lijn op de ranglijst doorzetten. Inmiddels staat de teller al op zeven ongeslagen wedstrijden in de competitie en hierdoor kan De Treffers zaterdag een clubrecord evenaren. In het seizoen 2016/2017 was De Treffers namelijk ook acht wedstrijden op rij ongeslagen in de Tweede Divisie.

Punten gewenst voor ASWH

ASWH zal zaterdag ook naarstig op zoek gaan naar (één of meerdere) punten. De laatste thuiswedstrijd werd namelijk nog met 5-2 gewonnen van Jong Volendam maar hierna gingen uitwedstrijden bij AFC en Excelsior Maassluis verloren. Daarnaast trad de ploeg van trainer Rogier Veenstra afgelopen woensdag in de KNVB beker aan in en tegen competitiegenoot Spakenburg en deze wedstrijd ging ook verloren. In al deze drie wedstrijden wist ASWH tevens niet te scoren waardoor er van een jubelstemming geen sprake zal zijn. Wat wellicht wat hoop geeft voor de promovendus is dat alle punten (7) van dit seizoen tot nog toe op het eigen sportpark Schildman werden behaald. Scheveningen werd evenals Jong Volendam verslagen en er werd een punt behaald tegen Spakenburg. Koploper IJsselmeervogels nam wel de punten mee uit Hendrik-Ido-Ambacht

Weinig voorgeschiedenis

De Treffers en ASWH ontmoetten elkaar twee keer eerder, beide wedstrijden werden gespeeld in de KNVB beker en twee keer was sportpark Zuid het strijdtoneel. In 2007/2008 wonnen de rood-zwarten met 2-0 maar negen jaar later nam ASWH revanche. In de 1e ronde van de KNVB beker in 2016/2017 werd De Treffers met name voor rust overlopen en stond er 0-3 op het scorebord, wat uiteindelijk ook de einduitslag was. De doelpuntenmakers van toen staan aanstaande zaterdag allemaal niet meer op het veld. Het meeste gevaar van de huidige selectie van ASWH komt van Clarence Bijl, Sam van de Kreeke, Ismail Yildrim en Koen Wesdorp. Zij scoorden allen twee keer.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Thom Winkel. Dit seizoen leidde hij twee wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij elf gele kaarten uit. Vorig seizoen stonden er dertien wedstrijden onder zijn leiding en in deze wedstrijden werden 59 spelers met geel bestraft en vier (waarvan twee direct) met een rode kaart.

Blijft De Treffers voor de achtste competitiewedstrijd op rij ongeslagen? Tot zaterdag!