Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – FC TWENTE

Een hele mooie wedstrijd, dat is het aanstaande woensdag ongeacht de uitslag sowieso al. Met FC Twente staat dan namelijk een van de grootste Eredivisieclubs tegenover De Treffers in de KNVB beker. Mede door de grote supportersschare die de Enschedeërs met zich meebrengen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een zinderende bekeravond op een bomvol sportpark Zuid. Dat het voor de ploeg van trainer Jan de Jonge niet makkelijk zal worden is een understatement van jewelste, maar in het voetbal is niets onmogelijk. Maakt FC Twente zijn favorietenrol waar of schrijft De Treffers aanstaande woensdagavond 30 oktober historie?

De Treffers in vorm

Voor een stunt van De Treffers tegen FC Twente zal veel mee moeten zitten aankomende woensdagavond voor de rood-zwarten. Het eerste wat hier in ieder geval aan bijdraagt is het feit dat De Treffers in uitstekende vorm steekt. Afgelopen zaterdag deden de rood-zwarten totaal niet onder voor de momenteel te kloppen ploeg in de Tweede Divisie, IJsselmeervogels. De bezoekers kwamen in de blessuretijd op 3-3 en wisten daarmee ternauwernood hun eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen. Inmiddels is De Treffers al zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen en speelt het als gevolg hiervan met het nodige zelfvertrouwen.

FC Twente net op tijd in vorm?

Daarentegen nam dit zelfvertrouwen waarschijnlijk de afgelopen weken bij FC Twente steeds wat meer af na een goede seizoenstart met twaalf punten uit zes wedstrijden. De vier wedstrijden hierna gingen namelijk allemaal verloren. Afgelopen weekend herstelden de roodhemden zich echter weer en werd FC Emmen met 4-1 aan de zegekar gebonden. Haris Vučkić (2x) en Aitor zorgden samen met Lindon Selahi voor de doelpuntenproductie. De goals van de twee eerstgenoemden hebben er tevens voor gezorgd dat sinds afgelopen weekend deze twee spelers aan kop staan van de Twentse topscorerslijst met zes doelpunten. Met name het feit dat Vučkić het net weer wist te winnen zal de Twentse voetbalsupporter goed doen, deze Sloveen scoorde in de eerste vijf competitiewedstrijden namelijk vier keer maar stond daarna vijf wedstrijden op rij droog.

Vijfjarige cyclus

Waar Vučkić van FC Twente twee hele andere patronen laat zien in twee cycli van vijf wedstrijden is er bij De Treffers juist sprake van een hele constante vijf-jarige cyclus in de KNVB Beker. Vijftien jaar geleden kregen de rood-zwarten namelijk bezoek van MVV Maastricht en door goals van Said Echarqui en Michel Evans bekerde De Treffers toen verder. Vijf jaar later wist De Treffers wederom te stunten in de KNVB beker, eerstedivisionist Veendam was toen het slachtoffer van onze rood-zwarte trots. De laatste keer dat een ploeg uit een hogere divisie werd uitgeschakeld op sportpark Zuid was vijf jaar na de overwinning op Veendam toen Telstar met 2-1 werd verslagen. Inmiddels is deze overwinning alweer vijf jaar geleden en iedere Treffers-supporter zal hier graag zien dat deze cyclus in stand wordt gehouden.

Oude bekenden

Voor trainer Jan de Jonge zal het een weerzien worden met enkele oude bekenden, op de dag af twee jaar geleden werd de huidige trainer van ons vlaggenschip namelijk aangesteld als assistent-trainer van Gert-Jan Verbeek bij FC Twente. Daarnaast speelde De Treffers in het seizoen 2016/2017 tweemaal tegen Jong FC Twente in de Tweede Divisie. Destijds was Dilivio Hoffman nog speler van de die ploeg en dit geldt eveneens voor de huidige eerste keeper van FC Twente, Joël Drommel.

De scheidsrechter aanstaande woensdag is Joey Kooij. Dit seizoen leidde hij vier wedstrijden in de zowel de Eerste Divisie als de Eredivisie en hierin deelde hij 37 gele en twee (directe) rode kaarten uit.

Zorgt De Treffers voor een verrassing tegen de nummer 9 van de Eredivisie? Tot woensdag!