DE TREFFERS HOUDT SCHADE BEPERKT

Groesbeek, 30 oktober 2019 – Neen, een echte wedstrijd met volop spanning werd het niet. Daarvoor was de tegenstander in dit bekerduel, FC Twente, toch een maatje te groot voor de roodzwarten, zeker nadat na 20 minuten al een 0-2 voorsprong voor de Tukkers op het scorebord stond. Maar toch waren er zeker lichtpuntjes te noteren aan Trefferszijde. Het feit, dat die 0-2 ook eindstand werd en de Groesbekers dus in de rest van de wedstrijd hun verdediging zij het soms met enig geluk gesloten konden houden. De werklust van de spelers. Met name het voortdurende gesjouw van Lowie van Zundert was hartverwarmend om te zien. Het feit, dat de ploeg conditioneel ook 90 minuten lang bij kon blijven met de kanttekening, dat de Twentenaren na rust misschien wat gas terug namen. De opbouw van achteruit, die niet altijd even succesvol was, maar waartoe toch steeds pogingen werden ondernomen. De onverzettelijkheid van de achterhoede, waarin Cendrino Misidjan voor geen man opzij ging. En toch ook de spaarzame momentjes, waarin De Treffers voor doel van keeper Drommel verscheen.

Het patroon tekende zich al direct af. Twente zocht naar openingen en De Treffers loerde op de counter. En in het eerste kwartier leken daartoe ook mogelijkheden. Misidjan kon vier man van zich af schudden en rukte op langs de achterlijn. Bij de eerste paal kon zijn inzet worden weggewerkt. En even daarna kwam de thuisploeg opzetten over rechts met een goede voorzet van Koen Maertzdorf, die nogal eens slechts ten koste van een overtreding kon worden afgestopt. Maar juist toen kwam Twente op voorsprong: de Japanner Nakamura speelde zijn man uit en deponeerde met een fraaie krul de bal over doelman Centen heen in de kruising. De Groesbekers bleven niet bij de pakken neerzitten en deden pogingen om weer op gelijke hoogte te komen, maar dezelfde Nakamura maakte met een strakke schuiver aan die illusies al snel een einde: 0-2. Twente liet ook daarna in hoog tempo de bal rond gaan, maar slaagde er niet in om nog een gaatje te vinden. Vermeldenswaard is nog een schot van Menig, dat op de lat uiteen spatte.

In de tweede helft veerde het talrijk opgekomen publiek op, toen Misidjan met een mooie pass Dilivio Hoffman lanceerde. Maar doelman Drommel kwam snel uit zijn strafschopgebied en kopte de bal voor de gretige Hoffman weg. Het had vervolgens zo maar 0-4 kunnen worden, maar de paal stond nieuw succes van Nakamura en van Berggreen in de weg. Lowie van Zundert was nog het dichtst bij een aansluitingstreffer, maar zijn kopbal uit een vrije trap van Boy van de Beek ging over en in blessuretijd werd de bal voor zijn hoofd weggestompt, nadat Koen Maertzdorf had voorgezet. Met de 0-2 eindstand kwam er een eind aan het bekeravontuur voor De Treffers, maar supporters konden daar gezien de gezelligheid na afloop in de kantine met hulp van de onvolprezen Theo van Blitz zeker vrede mee hebben.