Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

IN MEMORIAM MARCEL KUIJPERS

Kampioensteam ´80 / ´81

 

Op maandag 6 april overleed onze oud trainer Marcel Kuijpers op 81 jarige leeftijd.

Marcel Kuijpers was 2 seizoenen, van 1980 tot 1982, trainer van De Treffers 1. Hij stond aan de basis van de grote successen van ons eerste elftal in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw. In zijn eerste seizoen bij De Treffers werd het kampioenschap van de hoofdklasse B gerealiseerd. Kenmerkend was zijn fanatieke aanpak, voor zowel de groep als voor zichzelf. In die tijd waren de duurlopen in de Groesbeekse bossen populair bij trainers. Marcel Kuijpers verkende vooraf altijd de routes, om vervolgens bij de duurlopen van het team voorop het tempo te bepalen. Als trainer was hij zeer aanvallend ingesteld, waarbij hij altijd uitging van de eigen kwaliteiten van zijn team. Hij schroomde niet de jeugd een kans te geven. Maar liefst vier spelers braken door vanuit de jeugd en werden een vaste waarde van het eerste elftal.

Marcel Kuijpers heeft een lange trainerscarrière achter de rug. Naast De Treffers trainde hij onder andere HVCH in Heesch, Margriet in Oss en Kozakken Boys in Werkendam. Hij stak echter niet onder stoelen of banken dat voor hem de periode bij De Treffers de mooiste uit zijn trainerscarrière was. Vorig jaar tijdens het 100 jarig jubileum van De Treffers was hij nog te gast op de reünie. Hij genoot zichtbaar van het weerzien met vele oude bekenden en was met velen intensief in gesprek. Opvallend was ook dat de complete selectie van het kampioenschap 1980-1981 op deze avond aanwezig was, hetgeen een prachtige groepsfoto heeft opgeleverd.

Wij zullen Marcel Kuijpers blijven herinneren als een integer en eerlijk persoon, die met veel kracht en recht door zee zijn doel trachtte te bereiken.

Wij wensen zijn vrouw Marietje, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte in de komende tijd.