De Treffers slacht IJsselmeervogels af

De Treffers was op de rode zijde van de Westmaat als een vis in het water. IJsselmeervogels had op eigen terrein helemaal niets in te brengen tegen de ontketende ploeg van Anton Janssen. Het werd 1-5 na een ruststand van 0-3.

Met Jordy van de Kracht voor de geblesseerde Niels Kornelis en Bryan Sirvania voor de geblesseerde Joris Janssen begon de wedstrijd. Beide spelers verdienen een compliment. Berry Powel zit naar verluid nog steeds in de broekzak van de jong Sirvania.

Na tien minuten leek er al niets meer aan de hand voor de rood-zwarten (die vandaag in het blauw speelden). Na vijf minuten spelen werd de stand 0-1 door een treffer van Nick de Bondt. Een tiental seconden daarvoor had Nick met een mooie overstap Cedric Badjeck vrijgespeeld. Zijn voorzet werd echter onderschept door de thuisverdediging die direct de bal naar voren speelden naar de linksvoor. Tom Beissel was echter scherp en kwam (zoals vaak vandaag) voor de man en kon vervolgens de bal inpassen op Coen Maertzdorf. Zijn voorzet kwam bij Nick terecht die met zijn rechterpoot de bal beheerst achter keeper Schaap bracht.

De in grote getale opgekomen De Treffers supporters konden vier minuten later nogmaals de handen in de lucht steken. De ijzersterk spelende Cedrick Badjeck was er namelijk als de kippen bij om een corner van Nick de Bondt met zijn hoofd af te maken. De corner kwam bij de meeverdedigende Berry Powel uit maar hij liet zien een echte aanvaller te zijn. Hij raakte de bal verkeerd en zo werd Badjeck in stelling gebracht.

Een droomstart waarbij De Treffers vele kansen kreeg om de voorsprong verder uit te breiden. Net na het kwartier spelen was Badjeck wederom de verdediging te snel af. Zijn voorzet was echter niet goed genoeg om Coen Maertzdorf in staat te stellen om de 0-3 te maken.

Nick de Bondt legde in de 20e minuut aan voor een van de vele vrije trappen vanaf de rechterkant. Zijn prima scherpe voorzet kon nog net met de voeten beroerd worden door aanvoerder Pim Balkestein. Dit bracht de bal bij Robin Janssen die vanuit een moeilijke hoek de bal niet bij de goal wist te krijgen.

Daarmee was de dadendrang van De Treffers absoluut nog niet gestild. Badjeck schoot een paar minuten later net naast maar de 0-3 kwam er toch. Na een flinke dosis balbezit en een paar voorzetten bracht Robin Janssen de bal wederom voor de goal van IJsselmeervogels. Badjeck werd helemaal vrijgelaten omdat de Vogels uitgingen van buitenspel. Dit was niet het geval en Badjeck schoof de bal beheerst achter de verbouwereerde doelman Schaap, 0-3.

Op geen enkele manier kregen de Vogels grip op de voorwaartsen (Maertzorf, Badjeck en de Bondt) van De Treffers. Zo ook zes minuten voor het rustsignaal. Badjeck was de verdediging te snel af en legde de bal terug op Bas Hendriks. Hij schoot echter te gehaast naast.

Nog voor de rust had Badjeck wederom een kans, hij schoot de bal echter over waardoor de ruststand 0-3 bleef. Hiermee leek de vis op het droge.

Trainer Willem Leushuis van IJsselmeervogels wisselde twee keer in de rust en hiermee leek het startsein gegeven voor het ‘rode’ offensief. Niets was minder waar. De Treffers begon net zo sterk aan de tweede helft als aan de eerste helft al waren er wat meer aanvallende intenties te zien bij de IJsselmeervogels. De eerste kans was echter voor de uitploeg. Een afgeslagen voorzet kwam op 25 meter terecht bij Eef van Riel die met een bekeken schot keeper Schaap leek te passeren. Een prima redding voorkwam de vroege 0-4.

Het volgende wapenfeit viel te noteren in de 64e minuut. Invaller Olijfveld verschalkte de uitgekomen Jordy van de Kracht maar voor een open goal schoot hij over. Twee minuten later wist hij wel de 1-3 aan te tekenen. In een goede aanval was hij het eindstation en schoof hij de bal onder keeper van de Kracht door.

Door deze goal rook de thuisploeg bloed en werd de strijd feller. Christiaan van Hussen deed hier ook nog een spreekwoordelijke duit in het zakje. Toen De Treffers een bal uitschoot omdat Tom Beissel geblesseerd was weigerde hij de bal terug te spelen. De heer van Hussen kennen we nog van zijn tijdperk bij FC Lienden.

Enfin. Waar de strijd feller werd kwam IJsselmeervogels niet tot kansen. Dit bleek koren op De Treffers molen want in de 74e minuut tilde wederom Badjeck (zijn derde van de middag, hij was zo glad als een aal vandaag) de score naar 1-4. Een voorzet van Coen Maertzdorf werd door hem binnengekopt.

Deed IJsselmeervogels dan helemaal niets? Weinig. Tien minuten voor tijd werd een vrije trap (op de rand van de 16) van Ozturk geweldig gepareerd door Jordy van de Kracht. Verder dan dit kwam de ploeg niet.

Met de 1-4 tussenstand was de koek nog niet op. Het werd nog 1-5. De thuisverdediging van IJsselmeervogels had handen en voeten nodig om Badjeck af te stoppen. Dit namen ze iets te letterlijk want een handsbal van Marciano van Leijenhorst leverde zes minuten voor tijd een strafschop op. Nick de Bondt faalde niet een maakte zijn tweede en de vijfde van De Treffers deze dag. 1-5.

Een geweldig resultaat tegen de ploeg waar we in 1998 de tweede algehele landstitel bij de amateurs behaalden. Destijds werd het 1-4 na verlenging. Vandaag hadden we aan 90 minuten genoeg om de vis op het droge te brengen. Door dit resultaat stijgen we op de ranglijst en ook voor het gevoel in de groep is het een uitermate geschikt resultaat. Hierbij willen we geen enkele speler tekort doen, ze waren allemaal het neusje van de zalm.