Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing IJsselmeervogels – De Treffers

De Treffers reist aanstaande zaterdag af naar Bunschoten-Spakenburg, hier wordt er om 15:30u afgetrapt tegen IJsselmeervogels. De promovendus is goed aan het seizoen begonnen, ondanks dat het zijn hoofdtrainer 1,5 week voor de competitiestart verloor. Sandor van der Heide kon het hoofdtrainerschap niet langer combineren met zijn functie als assistent-trainer bij De Graafschap. Willem Leushuis nam het stokje over en hij heeft het zoals gezegd uitstekend op de rit bij ‘de Vogels’. De ploeg staat met 13 punten op de 4e plaats en is nog ongeslagen.

Afgelopen week verloor De Treffers thuis met 2-1 van HHC Hardenberg. De roodzwarten begonnen voortvarend aan de wedstrijd met een snelle voorsprong via Nick de Bondt. De stand werd echter na 14 minuten alweer gelijk getrokken. Nick de Bondt kreeg 10 minuten later een uitgelezen kans om De Treffers weer op voorsprong te zetten, maar hij wist een penalty niet te verzilveren. Vervolgens kwam HHC Hardenberg na de rust beter uit de kleedkamer, ze scoorden direct de 1-2. De ploeg van Anton Janssen probeerde het daarna nog wel, maar wist niet meer veel te creëren. HHC Hardenberg trok de overwinning dan ook verdiend over de streep.

IJsselmeervogels speelde in de afgelopen speelronde met 2-2 gelijk tegen VVSB. Een kwartier voor tijd keken ‘de Vogels’ met een man minder nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar ze wisten uiteindelijk toch nog een punt te behalen. De goals werden gescoord door Robbert Olijfveld en Oktay Ozturk.

De succesvolste amateurclub aller tijden wist in het laatste jaar van de Topklasse niet te promoveren naar de Tweede Divisie. Doordat IJsselmeervogels vorig jaar het kampioenschap behaalde in de Derde Divisie Zaterdag, komt de ploeg inmiddels toch uit op het niveau waar het thuishoort. In dit kampioenschap speelde spits Berry Powel een hele belangrijke rol, de oud-prof kwam pas vanaf de winterstop uit voor IJsselmeervogels maar scoorde liefst 19x in 14 wedstrijden. Daarnaast maakte voormalig De Treffers speler Sherwin Grot 17 goals.

Ook dit seizoen kwamen tot nog toe de meeste goals van IJsselmeervogels op naam van Berry Powel, hij scoorde reeds 3x. Zijn compagnon in de voorhoede, Grot, scoorde dit seizoen 2x.

Voor eerdere ontmoetingen tussen De Treffers en IJsselmeervogels moeten we een hele tijd terug in de geschiedenis. In de jaren ´80 en ´90 namen beide ploegen het in de KNVB beker 4x tegen elkaar op. De Treffers won 2x, IJsselmeervogels 1x en 1x werd het dus gelijk. Deze wedstrijden zullen echter niet veel herinneringen oproepen bij De Treffers fans.

Dat geldt zeer waarschijnlijk wel voor 2 andere wedstrijden tussen De Treffers en IJsselmeervogels. In 1998 stonden de ploegen in een tweestrijd om het algehele amateurkampioenschap tegenover elkaar.  Op sportpark Zuid werd het 0-0 en dus was alles nog mogelijk in de terugwedstrijd bij IJsselmeervogels. Na 90 minuten voetbal stond het 1-1 en dus kwam er een verlenging aan te pas. Hierin werd met 4-1 gewonnen door De Treffers, zo werd het tweede algehele amateurkampioenschap behaald en pronken er dus 2 sterren op het roodzwarte tricot.

De krachtmeting tussen De Treffers en IJsselmeervogels zal in goede banen geleid worden door de ervaren scheidsrechter Frank de Winter. Hij fluit zaterdag zijn 6de wedstrijd van dit seizoen in de Tweede Divisie, in zijn eerdere wedstrijden deelde hij 16 gele kaarten, 1 rode kaart en 2 keer een rode kaart als optelsom van 2 gele kaarten uit. Vorig seizoen stonden er 17 wedstrijden in de Tweede Divisie onder leiding van de Winter, hierin gaf hij 44 gele kaarten en 2 rode kaarten.

Het sportcomplex van IJsselmeervogels is gehuisvest op Westdijk 14, 3752 AE te Spakenburg. Wellicht staat in de geschiedenis van uw routeplanner Westdijk 12 nog aangegeven. Als u dit adres volgt, komt u bij de buren van vv Spakenburg uit maar dan zult u het ook wel vinden.

Brengt De Treffers IJsselmeervogels de eerste nederlaag toe? Tot zaterdag!