De Treffers – Katwijk: 2-2

De Treffers komt knap terug

Een lange zaterdag, waarin het uit de wind en in de zon genieten was. Een zaterdag om je te verheugen op de wedstrijd ’s avonds tussen De Treffers en Katwijk. Dat genieten leek snel voorbij, toen de roodzwarten 20 minuten na het begin al met 0-2 achter stonden. Maar De Treffers toonde veerkracht en kwam even snel en nog voor rust weer op gelijke hoogte. De tweede helft toonde minder spektakel, maar was nog steeds de moeite waard. De Treffers – Katwijk: 2-2.

In de tiende minuut lijkt De Treffers op voorsprong te komen. Robert Mutzers – opnieuw in uitstekende doen – soleert door de Katwijkse verdediging. Doelman Mark de Vries kan zijn schot niet voldoende onschadelijk maken en in de rebound knalt Frenk Keukens de bal binnen. Helaas afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Drie minuten later valt het doelpunt aan de andere kant. Omar Hamdi mag er op rechts vandoor gaan, Niels Kornelis komt weifelend uit zijn doel en Hamdi plaatst de bal bekeken in de lange hoek: 0-1. Vier minuten later weer een uitval over rechts en nu is het Marciano Mengerink – uitblinker aan Katwijkse zijde -, die het net op identieke manier weer te vinden: 0-2. In deze fase oogt De Treffers onzeker, slordig en ongecoördineerd. Joris Janssen heeft geluk, dat hij met geel weg komt, als hij Mike van den Ban in bijna doorgebroken positie naar de grond trekt. Trainer Anton Janssen tracht de bakens te verzetten door aanvaller Coen Maertzdorf in te brengen voor verdediger Jan-Willem Stronks. Riskant, maar wel een wissel met effect. In de 33e minuut kopt Pim Balkestein de aansluitingstreffer binnen uit een vrije trap van Nick de Bondt. En in bijna dezelfde minuut komt het volgende Treffersdoelpunt tot stand. Wesley Meeuwsen stuurt met een schitterende pass door het midden Robert Mutzers weg, die vrij voor doelman De Vries geen fout maakt: 2-2. Nog lijkt het in de eerste helft weer mis te gaan. Frenk Keukens werkt Mengerink tegen de grond binnen het strafschopgebied en een penalty, te nemen door aanvoerder Robbert Susan is het logische gevolg. Maar Niels Kornelis weet de bal uit de linker benedenhoek te plukken. Op slag van rust moet hij opnieuw ingrijpen, als de bal uit een hoekschop van dichtbij op doel wordt gekopt.

In de tweede helft kan het dubbeltje beide kanten op vallen. Katwijk oefent met verschillende corners druk uit op het Treffersdoel, waar de bal soms paniekerig lijkt te worden weggewerkt. De thuisclub heeft kansen: een kopbal van Maertzdorf over het doel, een omhaal van De Bondt voorlangs, een knal van diezelfde De Bondt in het zijnet. Consternatie een kwartier voor tijd. De Bondt lijkt de trekker over te kunnen halen, maar wordt afgefloten, omdat scheidsrechter De Winter dat het moment vindt, waarop aan Trefferszijde gewisseld (!) moet worden (Raterink voor Meeuwsen). Normaal gesproken gebeurt dat, als het spel stil ligt. Beide ploegen blijven gaan voor de overwinning: Van Noord heeft in vrijstaande positie zijn vizier compleet verkeerd staan en een pegel van De Bondt lijkt doelman De Vries bijna te machtig (het leder floddert over de lat). Gescoord wordt er niet meer. Met het gelijkspel kan iedereen wel vrede hebben.