Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers verliest terecht van Jong Sparta

De Treffers heeft dit seizoen niet weten te winnen van Jong Sparta. Werd het thuis nog 2-2, op Het Kasteel wonnen de gastheren terecht met 3-1. Ondanks een vroege 0-1 voorsprong van de Groesbekers.

Het begin was voor de Groesbekers. Er werden kansen gecreëerd en het voetbal was prima. Dit resulteerde in de tiende minuut in de terechte openingstreffer. Wesley Meeuwsen was, zoals wel vaker de afgelopen wedstrijden, het eindstation van een aanval. Oog in oog met keeper Ricardo Kieboom faalde hij niet en hij liet de in grote getale opgekomen Groesbeekse aanhang juichen.

Na de 0-1 kon een schot van Nick de Bondt alleen nog gestopt worden door de lat. Dit was het keerpunt in de wedstrijd. Zou deze bal binnenvallen dan zou de tussenstand 0-2 geworden zijn (goh!) en zou dit een positieve invloed op de rood-zwarten hebben gehad en een negatieve invloed op de rood-witten hebben gehad. Amateurpsychologie eerste klas en het hoeft absoluut niet zo te zijn maar dit gevoel heerste wel op het Kasteel.

Zoals aangegeven ging de bal van Nick de Bondt er niet in en nadat Ilias Alhaft in de 22ste minuut de gelijkmaker aantekende kantelde de wedstrijd. De Treffers was het kwijt en het goede voetbal was weg. Veelal werd de lange bal gespeeld en hier wist Jong Sparta wel raad mee.
De ploeg van trainer Ole Tobiassen was ontzettend gevaarlijk in de omschakeling en kan heel goed voetballen. Vooral als je hier als uitploeg bar weinig tegenover zet.

Net voor het halve uur spelen scoorde Ivan Calero Ruiz de 2-1 en vijf minuten voor rust kwamen de Kasteelbewoners zelfs op 3-1. Ragnar Ache passeerde Niels Kornelis. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft had achteraf ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Hierin gebeurde bar weinig. De Treffers miste de beleving om vol voor de aansluitingstreffer te gaan. Dit terwijl er veel Groesbeekse supporters 3 uur in de bus hebben gezeten om hun favoriete team aan te moedigen.

De Treffers verloor dus volkomen terecht met 3-1 en de wedstrijd heeft aangetoond dat De Treffers elke wedstrijd de volledige 100% inzet moet geven om resultaat te boeken. Gebeurt dat niet in de Tweede Divisie dan kan de equipe van Anton Janssen van iedereen verliezen. Dit bleek vandaag. Een wijze les.

Volgende week spelen we op zaterdag om 18.00 uur thuis tegen Katwijk. Een mooi affiche waarin de mannen revanche kunnen nemen op zichzelf en voor het publiek.