Treffers JO9-1 – SCE JO9-1

Vandaag 28-10-2017 stond alweer 3e competitiewedstrijd in de 1e klasse van de najaarscompetitie van 2017 op het programma. Na een aantal vroege uitwedstrijden mochten we nu lekker thuis om 10:00 uur op het hoofdveld voetballen. Helaas hadden we maar één wissel, omdat Nout ziek was.

Gelukkig hadden we een ‘eigen’ kleedkamer, zodat onze trainer de tactische bespreking rustig kon houden nadat de spelers hun kleding aangetrokken hadden. De verdedigers, de middenvelder en de aanvallers, iedere plaats heeft zijn eigen specifieke looplijnen. De spelers luisteren aandachtig en hebben al opmerkingen tijdens de uitleg van de trainer. Na deze wedstrijdbespreking gaan de spelers naar het veld en beginnen uit zichzelf met de warming-up.

Luuk was deze wedstrijd de gehele wedstrijd onze keeper. De Treffers begon sterk aan de wedstrijd met de wedstrijdbespreking nog in het hoofd. Voor rust is de wedstrijd aardig in evenwicht, met een licht overwicht voor De Treffers wat resulteert in 2 doelpunten gemaakt door Loek.

Na rust komt SCE zeer sterk uit de startblokken en in no time staat SCE voor met 2-4. Na deze heftige eerste 5 minuten van de 2e helft begint De Treffers weer te voetballen. Ondanks de achterstand is het goed te zien dat onze spelers niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze beginnen nu nog beter dan in de eerste helft te voetballen. Opbouw vanaf Luuk naar Bram, via de middenspeler naar Loek. Loek begint in het midden en maakt een actie buitenom en legt de bal panklaar neer voor Bram Z, 3-4.

Nu komt SCE weer. Luuk houdt een goed geschoten bal tegen en in de tegenaanval scoort Bram Z de 4-4. Het publiek begint nu de spanning ook te voelen en gaat zich op een leuke manier er mee bemoeien, moedigen hun team aan. SCE komt weer voor, maar Bart scoort na een voorzet van Bram Z met het hoofd de 5-5. Bram zorgt achterin voor rust en rugdekking en voorkomt zo dat SCE nog meer doelpunten kan maken. Ondanks zijn goede spel kan hij er ook niet voor zorgen dat SCE weer voor komt, 5-6. Maar deze wedstrijd verdient geen winnaar, beide teams hebben zeer goed gevoetbald. Dit vindt Bart ook en hij zorgt met een droge schuiver voor de eindstand, 6-6.

Na deze meeslepende pot voor begeleiding en publiek alweer de laatste wedstrijd voor de Penalty Cup maand oktober. Wie o wie heeft de medaille gewonnen? Jullie zullen het de aankomende week horen. Tot volgende week.