Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: Achilles’29 – De Treffers

Aanstaande zaterdag staat de momenteel grootste derby in de hoogste klasse van het amateurvoetbal op het programma, de Groesbeekse derby is terug van weggeweest. Voor het eerst sinds 4,5 jaar gaan De Treffers en rivaal Achilles’29 het tegen elkaar opnemen. De Treffers staat op plek 11 met twaalf punten en hoewel Achilles’29 maar een punt minder heeft staat het op de 15e plek, welke aan het einde van het seizoen leidt tot nacompetitie. Beide ploegen staan lager op de ranglijst dan men vooraf had verwacht en kunnen de punten erg goed gebruiken om weg te komen van de onderste regionen. Hierdoor is deze editie misschien wel extra beladen.

De Treffers kende afgelopen zaterdag een slechte generale door met 5-1 te verliezen op bezoek bij hekkensluiter Jong Sparta. De Treffers kwam vooral in de eerste helft slecht voor de dag en keek bij het rustsignaal tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft voetbalde De Treffers wat beter en dit resulteerde uiteindelijk in de eretreffer van Badjeck. Hierna liep Jong Sparta echter nog uit naar 5-1, waarmee het een zeer pijnlijke nederlaag werd.

De Treffers won twee weken geleden nog met 5-1 bij IJsselmeervogels en daarmee is het verval van onze rood-zwarte formatie heel erg groot te noemen. Gezegd mag worden dat het tot op heden nog geen goed seizoen is. De manier om de neerwaartse spiraal te doorbreken is wellicht met heel veel strijd, datgene wat de laatste twee wedstrijden juist leek te ontbreken. Daarom komt de derby tegen Achilles’29 misschien wel op een goed moment om dit recht te zetten.

Dat Achilles’29 ook nog geen goed seizoen kent is een understatement. Achterstallige betalingen, conflicten met de KNVB en zelfs spelersstakingen zijn inmiddels niet meer vreemd te noemen op de Heikant. Desondanks begonnen de wit-zwarten goed aan het seizoen. Er werden acht punten behaald in de eerste vier wedstrijden en daar kwam nog een sensationele bekerwinst op eredivisionist NAC Breda bij. Er staat een bijna volledig gerenoveerde selectie bij Achilles’29 en daarom moet gezegd worden dat de start van het seizoen erg knap was. Na de wedstrijd tegen NAC kwam echter de klad erin bij de ploeg van Eric Meijers, er werd vijf keer op rij verloren. Afgelopen zaterdag werd er weer gewonnen, door een late goal van Imran Oulad Omar werd FC Lisse met 2-1 verslagen. De 1-0 kwam van de voet van Niels Wouters.

Voor de laatste krachtmeting tussen De Treffers en Achilles’29 moeten we zoals gezegd 4,5 jaar geleden terug. Nadat de wedstrijd enkele malen was afgelast vanwege slechte weersomstandigheden, troffen beide ploegen elkaar op woensdag 10 april 2013. De Treffers wist deze derby met 3-2 te winnen dankzij een wereldgoal van Verbeek (herinnert u hem nog?) en twee goals van Bernard Hofstede. Er zijn enkel twee spelers die er zaterdag bij zullen zijn en de laatste  derby ook meemaakten. Clubicoon Robin Janssen is er daar natuurlijk een van en daarnaast maakte Eef van Riel ook zijn opwachting in deze wedstrijd.

Dit seizoen is Niek Versteegen de topschutter van Achilles’29, hij scoorde reeds 5x. Zijn aanvalspartner Niels Wouters scoorde 4x. Achilles’29 heeft tot nog toe de meeste doelpunten tegen gekregen in de Tweede Divisie. Liefst 14 van de 22 tegendoelpunten werden echter geïncasseerd in drie weken tijd, dus dit zou een enigszins vertekend beeld kunnen geven. Wat aanstaande zaterdag echter niet zal helpen is dat beide keepers van Achilles’29 geschorst zijn. Timo Plattel kreeg in de wedstrijd tegen FC Lisse een rode kaart en dit overkwam een dag later reservekeeper Dani Centen in een wedstrijd van Jong Achilles’29 ook. Aanstaande zaterdag zal het doel daarom verdedigd worden door Desny Royendijk. Royendijk is normaal gesproken de reservekeeper van Jong Achilles’29 en kwam afgelopen zomer over van vierdeklasser SIOL.

De Treffers kan wel weer beschikken over haar eerste keeper, Niels Kornelis is weer fit en zal het rood-zwarte doel verdedigen.

FOX Sports heeft het belang van de wedstrijd ook opgemerkt en heeft ervoor gekozen om de derby live uit te zenden. Vanwege de verwachte drukte is het mogelijk om vanaf 13:30u al een kaartje te kopen in de kantine. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, 65-plussers en de jeugd tot 12 jaar betalen 5 euro. Om 14:30u zullen we met de gehele rood-zwarte aanhang in optocht naar de Heikant vertrekken om onze jongens te steunen.

Scheidsrechter Wim Bronsvoort is aangesteld om de derby in goede banen te leiden. Deze ervaren arbiter weet wat het is om beladen wedstrijden te fluiten. Hij had al drie keer de Spakenburgse derby onder zijn hoede en was twee keer de leidsman in een wedstrijd om het algehele amateurkampioenschap. Dit seizoen kwam Bronsvoort in zes wedstrijden in de Tweede Divisie in actie, hierin gaf hij 14 gele kaarten en een keer rood als gevolg van twee gele kaarten. Linksback Marijn de Kler van Achilles’29 was de ontvanger van deze rode kaart.

De Groesbeekse derby is terug en er staan drie hele belangrijke punten op het spel. Laten we er met z’n alle voor zorgen dat de punten naar Zuid gaan. Tot zaterdag!